Gezondheid

Het beste huismiddeltje bij een Blaasontsteking.

Heb je ooit een blaasontsteking gehad dan herken je het branderig, pijnlijk gevoel tijdens het plassen meteen. Blaasontsteking, ook bekend als cystitis, is een veelvoorkomende aandoening.
Het maakt zich meestal snel kenbaar door jeuk en een branderige pijn. De blaas leegplassen wordt vaak moeilijk en dat kan nou juist de problemen verergeren. Het is zo’n ongemak dat je meteen laat weten dat er iets niet in orde is daarbinnen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Cranberries!

Cranberry sap werd lange tijd alleen als huismiddeltje gezien maar het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat dit echt goed werkt. Net als bosbessen zorgen cranberries ervoor dat bacteriën zich niet goed kunnen hechten en nestelen in het slijmvlies.
Let wel op als je cranberry sap koopt, want de meeste soorten in de supermarkt zitten tjokvol suiker. En suiker? Nou, dat is juist feest voor bacteriën en schimmels. Gelukkig zijn er goede cranberry capsules verkrijgbaar, je kunt ze met deze link bestellen. (Belangrijk om te weten, ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan worden deze supplementen afgeraden.)

Geen suiker, wel veel groenten.

Over suiker gesproken, het is beter om dat spul te vermijden als je (blaas)ontstekingen wilt voorkomen.
Ga daarentegen voor een flinke portie groenten en twee stuks fruit per dag. Voedingsmiddelen zoals aardappelen, knoflook, peterselie, rozenbottels en waterkers staan erom bekend heilzaam te zijn bij het ondersteunen van een gezonde blaas.

Trucjes om die nare blaasontsteking te voorkomen.

Als je een bekkenonderzoek ondergaat (vooral vrouwen), drink je een glas water meteen voor en na het onderzoek. Daarnaast wordt het dragen van strakke broeken of synthetisch ondergoed afgeraden, omdat dit de luchtstroom belemmert en vocht vasthoudt, wat gunstige omstandigheden kan creëren voor bacteriële groei.
Het gebruik van zeep is af te raden, omdat sommige zepen de natuurlijke balans van de vagina kunnen verstoren en irritatie kunnen veroorzaken.

Blaasontsteking is een veelvoorkomend probleem dat met deze eenvoudige tips en gewoonten mogelijk kan worden voorkomen. Als de symptomen aanhouden of verergeren, is het altijd raadzaam om medisch advies in te winnen.

Foto: Moose Photo’s@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..