Inspiratie Verbinding

Ontdek de Overvloed van Tijd – Van te Druk naar Genoeg.

Heb jij het gevoel dat je een overvloed hebt of kom jij juist tijd te kort? Zodra je doorhebt dat je niet elke dag vol moet bouwen met belangrijke taken, komt al snel het besef. Je hebt tijd genoeg.
Genoeg tijd om dat leuke boek te lezen.
Ja, helemaal uit.
Genoeg tijd om voor je uit te staren.
Want van mijmeren krijg je mooie inzichten. (Of niet en dat is ook prima.)
Genoeg tijd om die appeltaart te bakken.
En op te eten met vrienden.
Genoeg tijd om een deken te haken.
En er lekker warm onder te kruipen.
Genoeg tijd om die lange wandeling te maken.
Joh, hoe lang duurt zo een wandelingetje nou? Dat uurtje heb je echt wel hoor.
Genoeg tijd om van jezelf te houden.
Want dat vergeten te veel mensen te doen.

Verandering van Mindset.

Maar hoe verander je die altijd-maar-druk mindset? Het druk hebben wordt in onze tijd als iets goeds gezien. Als je het druk hebt, dan ben je succesvol. Dan weet je jouw dagen goed in te vullen met nuttige werkzaamheden. Maar is dat wel zo goed voor je? Is dat voortdurende gejakker echt de sleutel tot geluk?

Het Belang van Ademruimte.

Ademruimte zodra je overvloed van tijd hebt

Het is van vitaal belang om ruimte te creëren in je dagen. Tijd om te ademen, te reflecteren en simpelweg te zijn. Juist in die momenten van schijnbare leegte ontstaan de mooiste gedachten, creatieve ingevingen en innerlijke rust. Door bewust tijd vrij te maken voor zaken die je vreugde brengen, bouw je aan een evenwichtiger en bevredigender leven.

De Herontdekking van Vrije Tijd.

Vrije tijd is geen luxe, het is een noodzaak. In de drukte van alledag vergeten we vaak hoe belangrijk het is om tijd te besteden aan activiteiten die ons voeden op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De tijd nemen om jezelf te verzorgen en te genieten van de kleine genoegens van het leven draagt bij aan welzijn en levenskwaliteit.

Ware Betekenis van Succes.

Succes hebben is vaak een overgewaardeerde kreet. Overgewaardeerd omdat er een vreemde betekenis aan gegeven wordt. Laten we onze definitie van succes veranderen. Succes zou niet gemeten moeten worden aan de hand van hoeveel taken we dagelijks afvinken. Of hoeveel geld we in korte tijd verdienen. Een succesvol leven bevat betekenisvolle momenten, het samen zijn met anderen en het koesteren van persoonlijke groei.

De Genoeg Tijd Mentaliteit.

Dus laten we de druk om altijd maar bezig te zijn loslaten. Laten we de kracht van overvloed van tijd omarmen. De tijd hebben om simpelweg te zijn, om te creëren, om te genieten en om te groeien. Want in die genoeg tijd ligt de ware rijkdom van het leven verborgen.

Foto’s: Engin Akyurt@Pexels en Carolina Basi@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..