Gezondheid Verbinding

Ontsnap aan Vastzittende Gedachten met deze Mini Workshop

Heb je meditatietechnieken of oefeningen om van vastzittende gedachten af te komen? Lieve Anne-Marie, we zijn dol op jouw artikelen en video’s en we hopen dat je ons kan helpen.
Helemaal vanuit Mexico bij de Zee van Cortez stuurden Amber en Katie me dit berichtje. Natuurlijk heb ik geen moment geaarzeld om ze te helpen. En hopelijk kan ik jou er ook mee inspireren want van die vervelende vastzittende gedachten heeft iedereen wel eens last.

Mooi en gezondMooi en gezond

Rommel dat onze geest uitput.

Herhalingen en vastzittende gedachten betekenen allemaal rommel die onze geest uitput. Steeds weer dezelfde situatie, telkens opnieuw, urenlang, dagenlang, soms willekeurig terugkerend, die zich hier en daar nestelt in onze binnenwereld. Je hebt de juiste gepersonaliseerde tools nodig om van een slechte gewoonte af te komen, en het simpel te houden.

De nooit stoppende informatiestroom.

Gedachten, zijn zoals voedsel in de supermarkt. Het zijn keuzes die de hersenen willekeurig aan ons presenteren, als een menu of een selectie van items op het schap van de supermarkt. We hebben niets te maken met willekeurige gedachten die ons geen goed doen. Net zoals we onze mand niet zouden vullen met elk item dat we in de winkel zien.
Het voedsel dat niet op jouw lijst staat, hoort niet bij jou, net zoals nutteloze items niet bij onze geest horen.
Maar … net zoals je in de winkel van alles ziet dat je niet wilt hebben, worden jouw hersenen ook dagelijks gevoed met meningen, ideeën en verhalen waar je niets mee kunt. Het lastige is dat jouw hersenen ze wel tijdelijk of voor een lange periode, in je vast zet.

Pak de controle terug.

Dus laten we dus de controle over onze gedachten terugwinnen en onze mand vullen met items die we om goede redenen hebben gekozen.
Hier is een snelle grondingsoefening die we samen kunnen doen terwijl je dit leest.
Laten we eerst proberen bewust te ademen. Let extra op je uitademing.
Je kunt jezelf afvragen waar je nu bent, op dit moment, ten minste fysiek. Laten we je lichaam terugbrengen door onszelf af te vragen welke delen van ons op dit moment verbonden zijn met de grond.
Maak contact met je lichaam en gebruik die ondersteuning om terug te keren naar het huidige moment, waar je thuishoort.
En welkom terug!

De bijbehorende video bij dit artikel was een live online workshop over “Vastzittende Gedachten”, evenals een korte, ontspannende yogasessie.

Onthoud: “forceer niets, mentaal noch fysiek, forceer niets.”

Foto: Ron Lach Fotografie@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..