Inspiratie Verbinding

De Magie van Verwondering: Kijken door de Ogen van een Kind

Laten we allemaal weer leren kijken door de ogen van een kind en genieten van de magie van verwondering. Want ooit deden wij dit ook zo en het is best jammer dat we het in de loop der tijd zijn vergeten.
Stel je voor, terug naar die tijd waarin de wereld een magische plek was, vol verwondering en avontuur. De tijd waarin een gewoon koekje niet zomaar een koekje was, maar een miniatuurfeest van smaak en textuur. Toen een plas regenwater een uitnodiging was om in vreugde te springen. En de tocht van een kevertje een episch verhaal werd dat je met oprechte fascinatie volgde.

SpeelgoedSpeelgoed

De Puurheid van Kleine Genoegens

Kinderen hebben een gave om in de kleinste dingen schoonheid en vreugde te ontdekken. Voor hen is het alledaagse buitengewoon. Het zijn de simpele genoegens die hun hartjes sneller laten kloppen en een fonkeling van blijdschap in hun ogen brengen. Het is een kunst om, zoals zij, het onopgemerkte te omarmen en te transformeren tot iets buitengewoons.

Vertragen is fijn!

In hun wereld draait alles om het moment. Het genot van het proeven van een koekje wordt verlengd door het langzaam nemen van mini-hapjes. Een plas regenwater nodigt uit tot vertraging, tot het voelen van de spetters op de huid en het absorberen van de geluiden van spetterend plezier. En de tocht van een kevertje wordt een ontdekkingsreis, een verhaal dat zich ontvouwt met elke kleine stap die het diertje neemt.

Ontdek de Wereld opnieuw.

Kinderen nodigen ons uit om opnieuw te leren kijken. Om te vertragen en te genieten van de wereld om ons heen. In plaats van gehaast door het leven te gaan, nodigen ze ons uit om te stoppen, te kijken en te ervaren. De magie zit niet in grootsheid, maar in de kunst van oprecht genieten van de kleine dingen.

Terug naar de Magie van Verwondering.

Kom met me mee, laten we teruggaan naar die heerlijke gevoelens van verwondering, naar die tijd waarin we de wereld met nieuwe ogen bekeken. Laten we ons overgeven aan de eenvoudige genoegens, zoals het nemen van kleine hapjes van een koekje, het springen in een plas, en het volgen van het pad van een kevertje. Of koop, net als ik, een potje bellenblaas en plop alle bellen stuk.


Door de ogen van een kind kijken betekent de wereld opnieuw ontdekken, vol verwondering en vreugde. Laten we ons openstellen voor de eenvoudige schoonheid om ons heen en het leven vieren zoals alleen een kind dat kan.

Foto: Cottonbro Studio@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..