online op reis

Ik ga online op reis. Ga je met me mee?
Vorig jaar werd ik gewezen op een leuke website. Het is een site waar 1 spel op staat. Dat lijkt niet veel maar de site is toch flink uitgebreid.
Geoguessr, bestaat uit verschillende kaarten. Je kunt bijvoorbeeld voor een land kiezen, beroemde plaatsen en gebouwen of een werelddeel naar keuze. Je start met het maken van een gratis account, daarna begin je met een challenge.
Zodra je op start klikt zie je een google maps afbeelding. Dat kan overal op de wereld zijn.
Zo ben ik op een lange, stille weg gedropt, midden in een museum en in een klein, druk straatje met onleesbare uithangborden. De bedoeling is dat je al lopend, je kunt op de kaart rondlopen, ontdekt waar ter wereld je bent gedropt.

De challenge is snel, binnen 3 minuten moet je op de landkaart aanklikken waar je denkt te zijn.
Ik was meteen verkocht. Het lijkt een eenvoudig en misschien zelfs saai spel maar ik vind het af en toe heerlijk om te spelen. De korte challenge, die 5 snelle drops lijken de eerste dagen onmogelijk op te lossen. Geloof me, je wordt er al snel handiger in.
Ik raad je aan dit op een laptop of computer te spelen want op een telefoon is het volgens mij onmogelijk klein.

Na de challenge.

Daarna mag je nog 1 gratis spel uitzoeken. Dat mag je doen van alle aanwezige kaarten. Wereld is een leuke, maar dan kan je dus echt overal gedropt worden. Weet je veel van beroemde gebouwen dan is dat misschien een leuke, maar dan moet je niet gek opkijken als je niet voor, maar opeens in een museum “opgesloten” bent.
Er is zelfs een kaart van Nederland, dat maakt het zoekgebied al een stuk kleiner.

Tips voor tijdens het spel.

Sla dit stuk over als je nog geen tips wilt krijgen!
Ben je er nog? Dan mag je verder lezen. Heb je na het lezen en spelen zelf nog tips, laat het me weten.
Bij de lange versie kijk ik eerst naar de rijrichting. Rechts of links zegt al vrij veel.
Zie je een auto met een bedrijfsnaam erop? Niet de vrachtwagens, die kunnen internationaal zijn, maar een kleine bestelbus kan je flink op weg helpen.
Een winkel met een uithangbord. Welke taal staat erop? Staat er een web adres en zo ja, wat staat er achter de punt?
Zit je op een snelweg, ga dan zo snel mogelijk op zoek naar verkeersborden.

Valsspelen?

Volgens mijn dochters is het verboden, zelf denk ik van niet. Het maakt ook niks uit hoe je het speelt want er staat toch geen levensechte prijs op het spel.
Als ik de map zonder timer speel, dus niet de challenge, dan zoek ik op internet naar alles wat ik over die plaats kan vinden en waar het ongeveer ligt want de wereld, nou ja, die is best groot. Bijna niet 1 land is zo lief compact als Nederland of België.

Gratis online op reis.

Zelf heb ik een gratis account. Daarmee ben je al best even mee zoet. Ik vind het een geweldig spel om even te spelen.
Heel veel plezier op Geoguessr.

Je wilt dit vast ook lezen..