Verbinding

Op jacht naar een schat.

Ga je mee op jacht naar een schat? Deze challenge draait om het vinden van een verloren schat of de ontdekking van een nieuwe. Je kan deze challenge thuis doen, of in de natuur.
Ik ben benieuwd wat je gaat doen en wat je gevonden hebt.

Vraag aan een klein kind om een schat te tekenen. De meeste kids zullen hetzelfde tekenen. Een enorme berg gouden munten en juwelen, zo zien de meeste jonge kinderen een schat.
Hoe ziet een schat er voor jou uit? Wat zou je doen als je zo een berg met gouden munten had?
Waarschijnlijk zet je een deel van die munten om in bruikbaar geld. Een middel om iets mee te kopen. Ervaringen zoals een mooie reis, of een heerlijke massage. Sieraden, een lekker geurtje, een stapel mooie boeken of wie weet is jouw berg munten wel groot genoeg voor een mooier huis.
Geen paniek, jouw challenge bestaat niet uit het vinden van een grote berg munten.

Ga er even rustig voor zitten.

Wat zijn voor jou echte schatten? Een foto waar je het bestaan van was vergeten? Een knutselwerkje of tekening? Een mooie kaart van iemand die je al veel te lang niet meer hebt gesproken?
De berg gouden munten, zoals kinderen een schat zien, is slechts een middel om aan schatten te komen.
Misschien ontdek je, al mijmerend, dat jouw echte kostbaarheden niet duur zijn geweest.
Iets dat voor jou van onschatbare waarde is, hoeft voor een ander niets te betekenen.

Jouw schat.

Jouw schat hoeft niet iets groots te zijn. Als het je een glimlach of blij gevoel geeft zodra je het hebt gevonden, dan is dat al voldoende.

De challenge.

Ergens deze week ga je thuis of in de natuur op jacht naar 1 of meer schatten. Heb je vandaag voldoende tijd, ga dan vandaag al op zoek, lukt dat niet, plan dan een paar uurtjes ergens deze week voor jouw challenge.
Doe je het thuis, dan kan je het beste beginnen met het opruimen van een rommel la. Vaak heb je de eerste lade al een schat teruggevonden. Zo niet, dan ga je verder met de volgende lade.
Heb je de pech dat je helemaal niets hebt gevonden dan heb je in ieder geval wat opgeruimd, wat jou misschien al een fijn gevoel zal geven.
Buiten. In de natuur op zoek gaan kan ook. Je kan zoeken naar een mooie steen, misschien wel een heksensteen met een gat erin. Een eenmalige, leuke ontmoeting. Een takje in een leuke vorm, of wie weet bestaat jouw schat wel uit het gezang van een vogel. Een mini concert, speciaal voor jou!

Zo veel weelde.

Schatten hoeven geen bergen gouden munten te zijn. Vaak zit er in de buurt van zo een berg munten een vurige draak of chagrijnige piraat om de boel te bewaken. Vraag maar aan het kind dat die tekening heeft gemaakt.
Een échte schat zoals jij die gaat vinden is zo veel meer waard.

Dit vond ik.

Thuis: Een kerstkaart van mijn broer. Hij had ons en zichzelf als cartoonfiguurtje afgebeeld. Die kaart heb ik al sinds 1996. Ik vind het te leuk om weg te gooien.
Buiten: Een boom met een hartjes vorm. De vorm was er op natuurlijke wijze, dus niet ingekerfd door iemand.
Wat heb jij gevonden? Ik ben reuze benieuwd.

Schatzoekend in de natuur kwam ik een hart tegen.

Je wilt dit vast ook lezen..