Gezondheid Verbinding

Waarom Een Baaldag Zo Goed Voor Je Is

Tijdschriften lezen. Lekker voor een baaldag.

We zouden vaker moeten overwegen om een baaldag te nemen.
Onlangs had ik last van een onaangenaam griepje, zonder hoge koorts maar met dat typische ‘bleh’ gevoel. Alles leek prima te gaan, totdat ik iets actiefs wilde ondernemen. Zelfs de simpele taak van de afwas leek een enorme uitdaging, en ook het sorteren van de was was onmogelijk. Je kent dat gevoel vast wel.

In plaats van door te zetten, besloot ik in bed te blijven. Mijn lichaam gaf duidelijk het signaal: “Neem wat rust, ontspan even.” Hoewel ik geen koorts had, was in bed blijven liggen voor mij toch een uitdaging. Ik ben blijkbaar niet lui genoeg om dat zonder schuldgevoel te doen. Echter, al snel begon de verveling toe te slaan, zelfs na het bingewatchen van een hele Netflix-serie.

Heb je meer inspiratie voor een baaldag nodig? Zo laat je de luiaard in jezelf los!

Op dat moment dacht ik aan mijn stapel tijdschriften. Gelukkig had ik nog een flinke voorraad voor zulke dagen. Ik begon met plezier in een oude Flow magazine te bladeren en daarna dook ik in Daphne’s Diary. Terwijl ik las, begon ik inspiratie op te doen voor leuke dingen om te doen zodra ik weer hersteld was. Ik scheurde plaatjes uit en verzamelde ideeën.

Na een uur leek mijn bed op een slagveld van uitgescheurde pagina’s, maar ik had alles netjes gesorteerd. Korte knutselideeën op één stapel, langzame projecten op een andere. Recepten en afbeeldingen hadden hun eigen plaats, en dan was er nog de grootste stapel – “Dingen die leuk zijn maar in een mij onbekende categorie vallen.”

Baaldag? lekker leesdag zul je bedoelen!

Lekker de hele dag lezen. Een fijne historische roman of leef je liever een hele set feelgood boeken?

Na zo’n dag van tijdschriften doorbladeren voelde ik me helemaal opgeladen en boordevol plannen voor de komende weken. Dit bracht me tot het besef dat een baaldag eigenlijk heel gunstig is. Een dag zonder verplichtingen, waarop je helemaal niets hoeft te doen, kan je lichaam en geest enorm revitaliseren.

Daarom pakte ik mijn agenda en noteerde ik zes van deze baaldagen. Ze staan gepland als vrije dagen van mijn werk, maar ik ben ook van plan om me op die dagen volledig te onthouden van klusjes, afspraken of verplichtingen. Als ik een baaldag heb, ga ik er volop van genieten. Ik raad het je ten zeerste aan – je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn.

Foto’s: Ron Lach@Pexels en EVG Kowalievska@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..