massage
Vrouw geniet van een massage.
Photo :Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com

Wat gebeurt er met jou als je het woord massage ziet staan? Zucht je diep en denk je meteen aan de fijne, lome ontspanning die je bij jouw laatste massage ervaren hebt? Of aan die eeuwige zeurende pijn in jouw schouders waar je graag vanaf zou willen. Misschien denk je nu terug aan die hardloopsessie van afgelopen weekend en de spierpijn die je erna voelde.

Wat past bij jou?

Welke massage het best bij je past hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het persoonlijk. Wat vind je fijn? Sommigen houden van een zachte, liefdevolle massage, anderen willen liever dat hun spieren zo hard gekneed worden dat het na afloop lijkt of ze een set nieuwe spieren hebben gekregen. Daarnaast is ook jouw situatie op dit moment belangrijk voor jouw keuze.
Voor bijna iedereen geldt dat er niet één soort massage is dat goed voor je is. Soms is ontspanning veel belangrijker dan een fikse sportmassage. Zitten jouw schouder spieren altijd vast dan heb je veel aan Guasha met af en toe een fijne ontspanningsmassage tussendoor. Zo haal je niet alleen het gevolg (de pijn) maar ook de oorzaak (stress, te veel hooi op je vork nemen of verdriet) weg.

Een massage is goed voor je.

Gemasseerd worden is goed voor je. Dat wisten ze eeuwen geleden al. De Chinese Guasha massage bestaat langer dan 2000 jaar. Van voetreflexmassage is bekend dat het zowel in India als in het Egypte van de Farao’s werd gegeven.
Massages waren toen vooral medisch. Inmiddels worden massages voor zowel ontspanning als heling gegeven.

Bij ons.

Gemasseerd worden is in onze cultuur niet zo gewoon als in veel andere landen. Dat is jammer want een massage ontvangen doet veel goed voor je. Niet alleen de spieren krijgen een flinke oppepper, ook de bloedsomloop, wat weer goed is voor jouw huid. De hartslag wordt lager en na afloop voel je je ontspannen, loom en uitgerust. Er zijn zoveel voordelen van gemasseerd worden dat ik daar een nieuwe blog over ga schrijven. Vergeet alleen niet dat weten leuk is, maar het ervaren van een massage nog veel beter is.
Wil je een massage bij me boeken, neem dan contact met me op.

Je wilt dit vast ook lezen..