Boekenhoek Gezondheid

Wanneer je lichaam nee zegt – Dit boek maakt zoveel duidelijk!

Ontdek nu de onthullende wereld van “Wanneer je lichaam nee zegt” door Dr. Gabor Maté. Dit boek opent je ogen voor de innige verbinding tussen lichaam en geest. Het wijst je op de verrassende gevolgen van verborgen stress voor onze gezondheid. Gabor Maté confronteert ons met de harde waarheid dat als we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde levensstijl, ons lichaam uiteindelijk voor ons zal spreken. We worden geconfronteerd met uitputting. Een een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS. Het wordt glashelder dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een waarheid die we diep van binnen altijd al wisten. Het boek is géén verwijt naar zieken. Ook zal het niet beweren om de reguliere zorg stop te zetten. Het is eerder bedoelt als troost en hulpmiddel om te kijken wat je zelf kunt doen. Naast de reguliere hulp die je nodig hebt.

De kloof tussen denken en weten.

Het moderne leven heeft helaas een kloof gecreëerd tussen wat we intuïtief weten en wat onze denkgeest als waarheid aanvaardt. Te vaak wint de beperkte kennis van onze denkgeest, ten koste van onze gezondheid. Maar dit boek biedt hoop en empowerment. Dr. Maté gebruikt wetenschappelijk onderzoek en put uit zijn eigen rijke ervaring als huisarts en in de palliatieve en verslavingszorg. Hij geeft duidelijke antwoorden op vragen over de invloed van de mind-bodyconnectie op het ontstaan van lichamelijke en geestelijke ziektes.

Wanneer je lichaam nee zegt...

Dit boek is niet alleen een bron van kennis. Het is een persoonlijke uitnodiging om je eigen gezondheid serieus te nemen. Ontdek hoe stress en emoties jouw lichaam en geest beïnvloeden en leer hoe je deze inzichten kunt gebruiken om een gezonder en evenwichtiger leven te leiden. Met “Wanneer je lichaam nee zegt” heb je een waardevolle gids in handen die je in staat stelt om het heft in eigen handen te nemen en de weg naar een gezonder en gelukkiger leven te bewandelen. Kom nu in actie en leer de wijsheid in jezelf te benutten voor een leven vol vitaliteit en welzijn.

Foto’s Karolina Grabowska@Pexels en Vasiliy Skuratov@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..