Mijn ochtendritueel

Toen ik pas het stukje over een ochtendritueel had geplaatst, stelde iemand de vraag wat mijn ochtendritueel is.

Mijn ochtendritueel.

Verandering.

Sinds het thuiswerk advies werkt mijn man, David, thuis. Dat heeft mijn ochtendritueel flink in de war geschopt want voor mij is het beginnen van mijn dag iets heel persoonlijks. Een ritueel voor één dat ik dankzij de lieve vragenstelster nu met jullie zal delen.
Het was best even lastig. Ik had mijn ochtendritueel aan de kant geschoven maar dat voelde niet goed. Vandaar dat ik nu de wekker een stuk vroeger zet. Beter gezegd, ik sta net zo vroeg op als eerst. David zet zijn wekker een stuk later want zijn ochtend reistijd is dagelijks met 1 ½ uur verkort.

Voor het opstaan.

Tussen mijn wekkers heb ik 10 minuten om te snoozelen. Nog even nagenieten in dat lekker warme bed. Ik ben dol op die minuten.
Na de 2e wekker pak ik mijn olie rollertjes. Ik heb 2 mengsels gemaakt om de dag goed mee te beginnen.
Het eerste rollertje gaat op mijn handpalmen. Ik snuif de geur van deze olie goed op. Het is een combinatie die mijn hersenen zowel rust als een lekkere oppepper geeft.
Daarna denk ik aan de mooie dingen die deze dag gaat brengen. Ik glimlach naar mezelf, de mensen die ik liefheb en naar vandaag.

Opstaan!

Ik struikel half mijn bed uit en zeg tegen de katten dat ze vandaag ook echt wel te eten krijgen. Wat niet helpt. Over 1 of meer katten struikelen hoort bij mijn ochtendritueel. Daar zijn de katten erg trouw in, ze doen elke dag hun best dit in mijn ritueel te stoppen.
Na het douchen rol ik mijn 2e olierollertje op. Dit is een superfijne kick start.

Vol energie.

Mijn dagen starten en eindigen meestal vol energie. Zodra ik beneden ben geef ik de katten te eten anders volgen er meer struikelsessies. Ik doe de achterdeur open en snuif de buitenlucht op. Nog een glimlach, nu naar buiten toe.
Met de deur open maak ik mijn eerste kop thee. Wetend dat er nog veel zullen volgen. Tijdens het wachtend stuur ik een “goedemorgen” naar het appgroepje met mijn moeder en dochters. Dat lieve gebaar is mijn moeder gestart en houden we al germuie tijd in ere.
Ik geniet altijd flink van die eerste kop thee. Doe ik dat niet, dan klok ik gedachteloos een kop lauw brouwsel naar binnen en daarmee doe ik mezelf en de theeplukkers geen eer aan.
Aan de keukentafel zittend schrijf ik in mijn dagboek. Ik word daasblij van to do lijstjes, vooral als er meer leuke, dan vervelende dingen op staan. Zo schrijf ik er bijna dagelijks op dat ik ga lezen en iets creatiefs ga doen.

Mijn ochtendritueel verlengen.

Soms verleng ik mijn ochtendritueel. Dat ligt aan het weer en of er nog genoeg tijd over is voor een ommetje of flinke wandeling. Is die tijd er, dan ga ik lekker naar buiten toe om te lopen. Zo niet, dan begint mijn dag meteen.

Hier lees je meer over het ochtendritueel.Je wilt dit vast ook lezen..