Inspiratie

DIY olie roll-on.

DIY olie roll on
DIY olie roll on maken

Nodig voor jouw DIY olie roll-on project:
Roll on flesje 10 ml.
Etherische olie.
Basisolie.

Basisolie kiezen.


Je hebt slechts een paar druppels etherische olie nodig. Dat ga je verder aanvullen met basisolie. Deze olie heb je nodig om de sterke etherische olie te verdunnen. Etherische olie wil en mag je nooit onverdund gebruiken. Dit is niet goed voor je en het kost ook nog eens onnodig veel geld want een goede etherische olie is nou eenmaal duur. Klinkt logisch, als je tenminste weet wat je als basisolie kan gebruiken.
Een goede basisolie heeft weinig geur en is het liefst eetbaar.
Zelf kies ik altijd voor een eetbare, koudgeperste olie.
Eetbare olie klinkt misschien raar maar eigenlijk is het juist logisch. Van de eetbare olie mag je verwachten dat het veilig voor je is. En van het chemische spul weet je dat niet zeker. Koudgeperst is het beste omdat hier de meeste voedingsstoffen nog inzitten.
Vind je een koudgeperste variant te duur, dan kan je voor jouw DIY olie roll-on ook in de supermarkt shoppen. Zonnebloem- en rijstvliesolie hebben bijvoorbeeld weinig geur.

Zo maak je het.


Vul een flesje tot de helft met de basisolie. Voeg daarna ongeveer 6 druppels olie toe. Snuffel even of jouw olie sterk genoeg is of dat er nog wat etherische olie bij mag. Vul daarna aan met de basisolie en controleer even of het zo goed voor je is.
Veiligheidstip: begin met 1 druppel en test of je er tegen kan. Pas na 24 uur weet je zeker of je jouw olie veilig kan gebruiken. Daarna kan je meer druppels etherische olie toevoegen.

Mijn recept voor succes.


Je kunt jouw DIY olie roll-on helemaal volgens jouw smaak samenstellen. Voor nu geef ik je twee lekkere succes recepten om zelf te maken.

Good morning sunshine.
Nodig:
Roll on flesje.
Basisolie.
4 dr. Sinaasappel etherische olie.
2 dr. Kurkuma etherische olie.
3 dr. Citroen etherische olie.

Spring is in the air.
Nodig:
Roll on flesje.
Basisolie.
3 dr. Lavendel etherische olie.
3 dr. Pepermunt etherische olie.
3 dr. Citroen etherische olie.

Heb je materialen nodig dan kan je de links gebruiken die in dit artikel staan. Het kost jou niets extra, het scheelt zelf zoeken, en ik krijg er een kleine provisie over. Zo helpen we elkaar een beetje.

Je wilt dit vast ook lezen..