DIY olie roll on
DIY olie roll on maken

Nodig voor jouw DIY olie roll-on project:
Roll on flesje 10 ml.
Etherische olie.
Basisolie.

Welke basisolie is geschikt.


Je hebt straks slechts een paar druppels etherische olie nodig. Dat ga je verder aanvullen met basisolie. Deze olie heb je nodig om de sterke etherische olie te verdunnen. Een goede etherische olie wil je namelijk nooit onverdund gebruiken. Dit is niet goed voor je en het kost ook nog eens onnodig veel geld want een goede etherische olie is nou eenmaal duur. Klinkt logisch, als je tenminste weet wat je als basisolie kan gebruiken.
Zelf kies ik altijd voor een eetbare, koudgeperste olie. Eetbaar omdat ik liever zo min mogelijk chemisch spul op me smeer en koudgeperst omdat hier de meeste voedingsstoffen nog inzitten.
Vind je een koudgeperste variant zoals de sesamolie van Lakshmi te duur, dan kan je voor jouw DIY olie roll-on ook in de supermarkt shoppen. Zonnebloem- en rijstvliesolie hebben bijvoorbeeld weinig geur.

Zo maak je het.


Vul een flesje tot de helft met de basisolie. Voeg daarna ongeveer 6 druppels olie toe. Snuffel even of jouw olie sterk genoeg is of dat er nog wat etherische olie bij mag. Vul daarna aan met de basisolie en controleer even of het zo goed voor je is.

Mijn recept voor succes.


Je kunt jouw DIY olie roll-on helemaal volgens jouw smaak samenstellen, je kunt mij ook vragen iets voor je te maken (laat een bericht achter dan neem ik contact met je op). Voor nu geef ik je twee lekkere succes recepten om zelf te maken.

Good morning sunshine.
Nodig:
Roll on flesje.
Basisolie.
4 dr. Lakshmi sinaasappel etherische olie.
2 dr. Lakshmi kurkuma etherische olie.
3 dr. Lakshmi citroen etherische olie.

Spring is in the air.
Nodig:
Roll on flesje.
Basisolie.
3 dr. Lakshmi lavendel etherische olie.
3 dr. Lakshmi pepermunt etherische olie.
3 dr. Lakshmi citroen etherische olie.

Heb je materialen nodig dan kan je de links gebruiken die in dit artikel staan. Het kost jou niets extra, het scheelt zelf zoeken, en ik krijg er een kleine provisie over. Zo helpen we elkaar een beetje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je wilt dit vast ook lezen..