Heb je een vast ochtendritueel? Zo niet dan is morgen het moment om ermee te beginnen.
Meestal is het beste moment NU, alleen kan dat waarschijnlijk niet, of je moet nog in bed liggen.
Het belangrijkste van dit ritueel is dat je er de tijd voor neemt en er plezier aan beleeft. Heb je geen idee hoe jouw nieuwe ritueel eruit gaat zien dan heb ik hier een aantal praktische tips voor je.

Start jouw ritueel.

Lekker uitrekken hoort bij jouw ochtendritueel.

Zodra de eerste wekker gaat mag je beginnen met jouw nieuwe ritueel. Die eerste minuten zijn het beste moment tussen ontspanning en een actieve dag. Neem die tijd om in stilte te zijn. Voel je de lome ontspanning van jouw lichaam? Heeft jouw brein een verfrissende oppepper gekregen?
Een paar minuten snoezelen tussen slapen en wakker is de lekkerste manier om een nieuwe dag te verwelkomen. Wacht nog even met het lezen van berichtjes en het nieuws. Geniet van de rust. Denk alleen aan positieve dingen en glimlach naar jezelf, de dag die voor je ligt en de mensen om je heen.
Na zo een positieve start weet je dat vandaag jou in ieder geval al iets moois heeft gegeven.
Het beste is om de telefoon ook nog een paar minuten rust te gunnen. Wacht met het nieuws, de mails en andere berichten tot je aangekleed aan de koffie zit. De kans dat er iets gebeurt is dat voor jou van levensbelang is, is klein.

Opstaan.

Nadat je jouw ochtendritueel rustig in bed bent gestart sta je op. Rek jezelf eens lekker uit en start daarna jouw douche en aankleed ritueel. Waarschijnlijk heb je al een vast patroon hiervoor, bijna iedereen doet de dagelijkse dingen volgens een vast patroon, in de automatische piloot modus. Morgen niet. Morgen mag je best jouw vaste patroon aanhouden, alleen doe je het nu wel bewust. Voel wat die verfrissende waterdruppels met je doen. Voel hoe de slaap verdreven wordt en de energie weer in je terugstroomt.

Verleng jouw ochtendritueel.

Je bent lichamelijk klaar voor de start. Nu is het tijd om geestelijk wakker te worden en nog even te genieten voor de dag weer volloopt met klusjes.
Zet een gezonde thee met honing of koffie of ga ontbijten als je dat wilt. Neem daar de tijd voor want hersenen hebben een half uur nodig om te beseffen dat je gegeten hebt. Eet je haastig, dan zal je veel meer eten dan jouw lichaam nodig heeft. Trouwens, waarom zou je niet genieten van jouw maaltijd?
Lees daarna al die nieuwsberichten die jij echt niet wilt missen.
Neem tot slot nog een paar minuten om even de komende dag te doorzien. Welke plannen je voor vandaag hebt. Wat je moet gaan doen en, heel belangrijk, wat je wilt gaan doen. Pak jouw dagboek erbij en schrijf alle wil dingen op.
Glimlach nog even naar jezelf en besef hoe mooi jouw dag gestart is.

Ik ben reuze benieuwd wat jouw ochtendrituelen zijn.

Je wilt dit vast ook lezen..