Gezondheid

We nemen te weinig rust!

Rust

Heb jij elke dag genoeg rust momenten of heb je het gevoel dat het nemen van ontspanning er te vaak niet van komt?
Het lijkt tegenwoordig zo gewoon. Het druk hebben. Altijd bezig zijn met iets nuttigs. Je zelfs schuldig voelen als je een keer tijd voor jezelf neemt. Vaak hoor ik dat het nou eenmaal bij onze maatschappij hoort. Alleen wordt dan vergeten dat we zelf ook de maatschappij maken. We zijn er onderdeel van.
Ons lichaam en hersenen krijgen steeds minder rust. We doen in plaats van voelen. Op de vraag hoe iemand zich voelt, komt vaak het antwoord dat daar even over nagedacht moet worden.
Nadenken over hoe je je voelt. In plaats van te voelen hoe je je voelt. Dat is best raar.

Een stap terug doen.

We nemen te weinig rust

We zijn er zo aan gewend om bezig te zijn dat we lijken te vergeten hoe belangrijk het is om rust te nemen.
Rust is niet alleen goed voor het lichaam. Ook de geest heeft het nodig om een reset te kunnen maken. Door te rusten kan je trouwens ook veel gemakkelijker een creatieve oplossing bedenken. Zie je die stenen stapel hiernaast (of hierboven als je op een klein schermpje kijkt.) Om dat te maken is geduld nodig. En kalmte, anders stoot je dat ding in no time om. En tijd. Tijd die je had kunnen besteden aan iets “nuttigs”. Alleen is het nemen van tijd om iets heerlijk zinloos zoals een stenen stapel maken, juist goed voor je.
Problemen worden in rust vaak veel kleiner. Het haalt de scherpe randjes ervan af. Weet je dat je in rust tot de beste oplossingen komt? Als lichaam en geest voldoende rust hebben gehad en goed in balans zijn, voel je je beter en blijf je langer gezond. Neem daarom eens wat waker wat gas terug. Desnoods plan je een paar rust momenten in, als je bang bent anders door te blijven denderen. Als je pauze hebt, geniet dan van die tijd, in plaats van snel wat te eten en nieuwsberichten door te lezen. Neem een dag vrij. Echt vrij, om leuke dingen te doen.
Op de site van de rijksoverheid staat aangegeven hoeveel uren er tussen 2 werkdagen moeten zitten. Maak jij extreem lange werkdagen bij een werkgever, controleer dan even of dit wel mag.

Je wilt dit vast ook lezen..