Inspiratie

Ruimte voor jezelf

Ruimte voor jezelf

Ruimte voor jezelf hebben is heerlijk en zeker nu, hard nodig.
Of je die plek gebruikt om te mediteren, lezen, weg te kruipen of wat anders, maakt niet uit. Het is jouw eigen me-time space. Een eigen plek hoeft geen enorme ruimte te zijn en het kan een vaste plek zijn of een mobiele.

Claimen.

Wees creatief bij het veroveren van jouw plek. Je kunt bijvoorbeeld een lievelingsstoel in de huiskamer claimen maar als er meer bewoners zijn dan zijn die stoel en kamer niet zo een handige keuze. Het voelt niet goed om de hele tijd te moeten strijden om JOUW plek in te kunnen nemen.
Beter is het als je jouw plekje ergens hebt waar niet de hele tijd huisgenoten naar binnen stormen. Dat haalt het gevoel van een eigen plekje hebben snel weg. Spreek thuis af dat je, als je daar zit, even niet gestoord mag worden.
Ben je single, dan is het hebben van een me-time plekje misschien minder nodig, maar waarom zou je niet ook een eigen plek maken? Je kunt dan met jezelf afspreken dat je daar alleen leuke dingen doet en dat piekeren en klusjes niet door de magische barrière van jouw ruimte kunnen komen.

Ruimte voor jezelf maken.

Dit wordt het op één na leukste van een eigen ruimte hebben. Het maken mag je zo groots of juist klein houden als je zelf wilt. Je kan een vaste plek uitkiezen of een mobiele plaats maken die je elke keer lekker met de laatste zonnestralen mee kan schuiven.
Voor de ruimte zelf heb je niet veel nodig. Een kleed, doek of deken is voldoende. Vind je het prettig dan kan je jouw plek markeren met mooie voorwerpen zoals stenen en foto’s. Kussen erbij als dat lekkerder zit en je bent klaar om jouw mobiele eigen plek in te nemen.
Het voordeel van zo een mobiele plek is dat je deze ook makkelijk mee naar buiten kunt nemen. Ik ga alleen niet beloven dat iedereen je buiten ook met rust laat. Misschien lukt het als je op een rustig tijdstip gaat.

Voor de ultieme eigen ruimte kan je hier snuffelen voor prachtige hangmatten voor binnen en buiten.

Je wilt dit vast ook lezen..