Inspiratie Verbinding

Blue Monday – Hoezo de ‘Somberste Dag’ van het Jaar?

Hallo lieve lezers vandaag is het feest want het is Blue Monday!
Het is weer zover. Maandag 15 januari 2024 staat bekend als Blue Monday, vaak omschreven als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar laten we de zaken eens van een andere kant bekijken en deze dag omarmen met een vrolijke twist!

De Oorsprong van Blue Monday

Wist je dat het eigenlijk een marketingstunt is? Het werd bedacht door een reclamemaker die mensen wilde aansporen om een vakantie te boeken. Grappig hoe zoiets nu een jaarlijks terugkerend fenomeen is geworden, toch? En een marketingstunt is het nog steeds. Wedden dat jouw inbox volloopt met “Blue Monday aanbiedingen”?

Waarom Januari?

De gedachte achter Blue Monday is eenvoudig: de feestdagen zijn voorbij, het is koud, de lente lijkt nog mijlenver weg, veel goede voornemens zijn al gesneuveld en dan is het ook nog eens maandag. Een combinatie die, volgens de bedenker, ons een beetje neerslachtig kan maken. En dat nare gevoel kan je dus het beste wegkrijgen door dure dingen te gaan kopen. Echt niet!

Maar Laten We het Omdraaien!

Hier zijn wat leuke ideeën om van Blue Monday een vrolijke dag te maken:

  1. Begin met een Lach: Zet je favoriete komedie op of luister een grappige podcast op weg naar jouw werk. Lachen is immers het beste medicijn!
  2. Blue Monday = Nieuwe Voornemens Dag: Wie zegt dat je alleen in het nieuwe jaar goede voornemens kunt maken? Gebruik deze dag om een voornemen dat misschien is gesneuveld opnieuw op te pakken. Of bedenk een nieuwe.
  3. Verwen jezelf: Trakteer jezelf op jouw favoriete maaltijd of lees dat boek dat je al een tijdje wilt lezen. Vandaag is het allemaal toegestaan!
  4. Organiseer een Blue Monday Feestje: Nodig vrienden uit voor een gezellige avond. Het thema? Blauw, natuurlijk! Of doe lekker gek, maak jouw Blue Monday Groen!
  5. Doe iets Goeds voor een Ander: Verrassing! Doe iets aardigs voor iemand anders. Dat kan variëren van het betalen van de koffie voor de persoon achter je in de rij tot het sturen van een kaartje naar een vriend die het moeilijk heeft.
  6. Ga naar Buiten: Ja, het is koud, maar een frisse wandeling kan wonderen doen voor je humeur. En wie weet, misschien zie je wel een prachtige winterse zonsondergang.
  7. Koop vandaag lekker NIETS: Waarom zou je je gek laten maken door de zoveelste marketingstunt? Lekker dwars liggen vandaag en niets kopen. En al helemaal niet die veel te dure reis boeken.

Laten we er een dag van maken waarop we ons bewust worden van onze gevoelens, maar ook een dag waarop we ons focussen op vreugde en positiviteit. Het is tenslotte maar één dag, en wie weet – misschien wordt het wel je nieuwe favoriete dag van het jaar!

Blijf lachen en geniet van je Blue Monday!

Liefs,

Aïcha 🌟

Foto door Moose Photos

Je wilt dit vast ook lezen..