Gezondheid

Zondagsziekte: Een Signaal om te veranderen.

Heb jij weleens last van de zondagsziekte? Die onverklaarbare malaise die zich vaak op zondagmiddag aandient, net wanneer je van een geweldig weekend hebt genoten? Misschien voel je je plotseling misselijk of heb je een zeurende hoofdpijn. Of wellicht overvalt je een gevoel van onbehagen en narigheid, zonder duidelijke reden.

Wat staat er komende week op jouw programma?

Als de zondagsziekte regelmatig opspeelt, is het tijd om bij jezelf te rade te gaan. Waar komt dit gevoel vandaan? Heb je er slechts soms last van of keert het wekelijks terug? Heb je het alleen af en toe, dan kan het voortkomen uit zenuwen voor komende uitdagingen. Je weet wel, die klussen die je liever zou vermijden. Maar als het zich herhaalt, kan het een teken zijn dat je tegen jouw (werk)week opziet of jezelf overbelast.

Luister naar die innerlijke stem.

Je lichaam en geest proberen je iets duidelijk te maken, iets wat je diep van binnen waarschijnlijk al wist. Wellicht ben je te vaak over je grenzen gegaan, of zit je vast in een baan die je niet gelukkig maakt.

Geef jezelf ruimte.

Trek je terug in een rustige kamer, zonder afleiding van telefoon of tv. Sluit je ogen en neem even de tijd om helemaal niets te doen. In stilte kun je voelen wat er moet veranderen. Het antwoord komt soms niet direct. Dus wees geduldig. Forceer niets. Luister naar jouw intuïtie. Krijg je nog steeds geen antwoord probeer het dan later nog eens.

Val de zondagsziekte aan.

Zodra je begrijpt waarom je dit gevoel steeds hebt, is het tijd om actie te ondernemen. Als het werk gerelateerd is, overweeg dan om een andere richting in te slaan. Ga in ieder geval het gesprek aan met jouw partner en werk. Zoek professionele hulp als je er niet uit dreigt te komen.
De zondagsziekte is een signaal dat niet genegeerd mag worden. Het is een kans om bewust naar jezelf te luisteren en positieve veranderingen te omarmen. Grijp deze kans aan om een gezonder en gelukkiger leven te creëren.

Foto: Andrea Piacquadio@Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..