Inspiratie

Say Wax? DIY geurkaarsen.

Creëer een Gezellige Sfeer op Duurzame Wijze.

Zodra de zonnige dagen wordt het tijd voor een paar fijne DIY projecten zoals het maken van geurkaarsen. Door het gebruik van ecologische soja-was zijn deze kaarsen duurzaam en hoeven we geen concessies te doen aan het milieu.
Met dit DIY project kan ook jij straks al genieten van gezelligheid zonder chemische rotzooi. En de verpakkingsmaterialen? Vallen ook reuze mee. Lekker duurzaam bezig jij!

Say What? Deze DIY geurkaarsen zijn gemaakt van soja-wax. Mooi, makkelijk, en duurzaam.

Schonere lucht?

De basis van dit DIY-project zijn natuurlijke materialen zoals soja-was, etherische oliën en katoenen lonten. Soja-was is een duurzaam alternatief voor traditionele paraffine was, omdat het wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen en biologisch afbreekbaar is. Bovendien branden sojakaarsen langzamer en schoner, waardoor ze langer meegaan en minder roet en rook produceren. Dit is niet alleen veel beter voor het milieu, het vervuilt de leefomgeving ook niet onnodig. Tenminste, dit wordt door een grote soja kaarsen fabrikant geclaimd. Het is echter nog niet bewezen of dit echt het geval is.

Een ander voordeel van het maken van je eigen geurkaarsen is de mogelijkheid om de container naar eigen smaak aan te passen. Hergebruik glazen potten of vazen die je al hebt, of kies voor vintage theekopjes of zelfs kleine kokosnootschalen. Met een beetje creativiteit en knutselwerk kun je unieke en prachtige kaarsen creëren die ook nog eens perfect passen bij je interieur.

Geef Licht en Warmte cadeau.

DIY geurkaarsen zijn niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar ook een prachtig geschenk voor vrienden en familie. Verpakt in herbruikbare en recyclebare materialen, verspreiden ze liefde en zorgen ze voor een warme gloed in ieders hart.

Dus, waarom niet een middagje uittrekken om je eigen geurkaarsen te maken? Geniet van de creatieve ervaring, de heerlijke geuren en de wetenschap dat je bijdraagt aan een schonere en meer duurzame wereld terwijl je je huis vult met de geurige en rustgevende gloed van zelfgemaakte kaarsen.

de DIY geurkaarsen maken.

Let op veiligheid! De wax wordt flink heet.

1 Om te beginnen, smelt je de sojawas in een pot op laag vuur. Geef het de tijd om te smelten en laat de boel niet te heet worden.
2 Voeg je een paar druppels etherische olie naar keuze toe om je favoriete geur te creëren.
Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ontspannend lavendel, verfrissende citrus, vrolijk makende sinaasappel, een zee van bloemen of verander jouw kamer in een spa met eucalyptus.
De etherische oliën zorgen niet alleen voor een heerlijke geur, maar sommige oliën hebben ook kalmerende en stressverlichtende eigenschappen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen geurtje toe te voegen.
3 Plaats je een katoenen lont in een glazen pot of een ander geschikt kaarscontainer. Tip! Let bij het kopen van de lont even op de diameter van jouw potje.
4 Giet voorzichtig de gesmolten was erin.
5 Laat de kaars volledig afkoelen en uitharden voordat je hem aansteekt.
6 Geniet! Jouw zelfgemaakte geurkaars is klaar om je huis te vullen met een aangename en kalmerende ambiance!

Wil je het liever grootser aanpakken? In dit pakket zitten alle materialen die je nodig hebt, inclusief kleuren en geuren.

Je wilt dit vast ook lezen..