Gezondheid Inspiratie Verbinding

Starten met yoga – De Bergpositie (Tadasana).

Tadasana, de Bergpositie, leert ons een stevige basis, met de voeten zo goed geplant dat we ons kunnen voorstellen dat er wortels uit groeien. Het maakt niet uit hoe sterk en geweldig je asana’s, houdingen, zijn, als je basis niet klopt, zal alles instorten. De toren Pisa kan ons daar iets over vertellen!
De Bergpositie is één van de eerste basishoudingen, en iets dat we dagelijks al doen. De bergpositie is vaak het begin van een reeks houdingen of een herstart tussen houdingen door.

Alle voordelen op een rij.

Tadasana, de bergpositie

Er valt veel te zeggen over deze basis “gewoon daar staan” houding, zoals mijn tante Deda het zou noemen. Tadasana, de Bergpositie, is een Actieve Staande Asana (Houding). Je kunt er uitzien alsof je gewoon staat, maar de spieren zijn flink actief, de benen trekken constant zachtjes naar elkaar toe. Het helpt je niet alleen om de wervelkolom uit te lijnen en de houding te verbeteren, maar het verbetert ook de concentratie aanzienlijk.

Het is altijd goed genoeg.

Laat je niet tegenhouden door alle kleine technische details, en begin gewoon met je Tadasana door op één plek te staan. Onthoud, het is altijd goed genoeg! Het feit alleen al dat je hebt besloten om op te staan en dit te proberen, is meer dan als je ervoor had gekozen om op de bank te blijven zitten. Elke reis begint met een eerste stap, het begin van velen, en vaak is die eerste stap heel klein. Het is allemaal goed!

Morgen leg ik je uit hoe je deze basispositie zelf kan doen. Heb je geen zin om te wachten, kijk dan hier naar mijn (Engelstalige) filmpje.

Namaste.

p.s. Op de foto staan mijn kleinkinderen. Ze hebben hun best gedaan te poseren omdat ze hoorden dat ze in Nederland en België gezien zouden worden. Ik denk dat er ongeveer 30 foto’s genomen zijn tot ik ze er allemaal netjes op had! Hieronder zie je hoe ze vooral “poseerden.”

Foto op hoofdpagina: Mikhail Nilov@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..