Inspiratie Verbinding

Transformerend levensverhaal – een Interview met Malala

Maak kennis met Malala en lees haar transformerend levensverhaal: Yoga leren in een Veilige Bubbel. Dit is het persoonlijke verhaal over de levens veranderende ervaring van Malala (MariaLaura Joo Herrán) en over de ondersteunende internationale groep die ze haar veilige bubbel (safe container) noemt. Dit 17 minuten durende interview vond plaats via videoconferentiechat, werd opgenomen voor Ontspan Specialist Magazine. Je kunt hier gratis het interview in het Engels terug zien. Aan het eind zie je mijn pogingen om Ontspan Specialist goed uit te spreken in het Nederlands. Het lukt me bijna.

Transformerend Levensverhaal. Malala met haar Yoga teacher diploma

Malala – haar transformerend levensverhaal.

Ik ken Malala al een tijdje, maar we hadden elkaar al enkele jaren niet meer gezien. Door de verre afstand tussen ons was het lang geleden dat onze paden elkaar kruisten. Benieuwd als ik was naar haar persoonlijke verhaal zijn we gaan videochatten. Ik wilde weten welke indruk haar ervaring op Bali gaf en haar groei sindsdien.


we zijn altijd studenten van het leven!

Malala

Malala komt oorspronkelijk uit Peru maar woont al geruime tijd in Canada. Ze had eerder dit jaar een levens veranderende ervaring ver van huis toen ze twee maanden in Bali doorbracht. Ze was daar om haar lange droom te verwezenlijken; een opleiding tot yogalerares volgen. Malala beoefent al jarenlang yoga en had als persoonlijk doel deze opleiding te doen.

Waarom Bali?

“Waarom wilde je naar Bali?”
“Om uit het gewone leven te stappen om ruimte te creëren voor deze nieuwe energie. Mijn beslissing werd gemotiveerd door de wens me onder te dompelen zonder afleiding van mijn reguliere dagelijkse leven. Het is een manier om even afstand te nemen, om het grotere geheel beter te kunnen zien,” zegt ze. “Als je verstrikt raakt in een druk leven, kun je de antwoorden op de vragen die we allemaal hebben, niet vinden.”
Het uit het gewone leven stappen om ruimte te creëren voor die energie stelde haar in staat om haar ervaring ten volle te beleven.

Iedereen heeft dezelfde grote levensvragen.

Yoga leren in een veilige bubbel.

Ze ervoer de emotionele band en steun van de internationale groep tijdens haar 2 maanden durende verblijf in Bali. “Iedereen voelde zich veilig en vrij om helemaal zichzelf te mogen zijn. We hebben allemaal dezelfde vragen” Ook al kwamen de andere studenten in de groep van Malala van over de hele wereld. “Het maakt niet uit waar iemand op de planeet woont, we hebben allemaal dezelfde vragen en we willen allemaal dezelfde dingen.”
Malala’s groep in Bali, die zich in dezelfde situatie bevond zoals ze zo goed zei, maakte haar leerreis tot een veilige omgeving, waarnaar ze liefdevol verwees in deze tijd. Haar transformerend levensverhaal mag dan uniek voor haar zijn, het is ook universeel.

Goed plannen en zorgen loslaten.

Toen haar werd gevraagd of ze tips had voor iedereen die eraan dacht hetzelfde te doen, benadrukte ze dat planning een must is. “Vraag jezelf af of je vrij kunt nemen van je werk en spaar geld, ook voor de gemiste inkomsten. En maak je verder geen zorgen. Je zult leren om bewust met bewustzijn te ademen!” Merkte Malala op, waarbij ze aangaf dat de ademhaling je bewustzijn verbindt met het heden.

Na haar Bali tijd.

Op dit moment absorbeert en integreert Malala haar nieuwe kennis in haar dagelijks leven en bereidt ze zich voor om yoga te onderwijzen door haar houdingen te perfectioneren en yoga-instructies te oefenen in drie talen, Frans, Engels en Spaans (en hopelijk ook in het Nederlands, zoals Tante Deda zou zeggen).

“Het voordeel van yoga is, waar je ook bent, dat je met een eenvoudige houding al zoveel kan bereiken,” merkt Malala op. Ook al was haar ervaring geweldig: ”Je hoeft niet naar Bali te gaan om te profiteren van yoga.”

Jouw yoga, jouw manier.

Malala legt de nadruk op alle planning, energie, geld en tijd die haar reis naar Bali voor de opleiding koste. Voor haar was dit het allemaal waard. Maar je kunt ook veel baat hebben bij yoga of yoga-opleidingen lokaal. Of door te oefenen met een betrouwbare gratis yogatutorial op YouTube, zoals die van de Laidback Mat. Zoek kortom, jouw veilige bubbel.
“Doe jouw yoga op jouw manier, mindfull en veilig, het is allemaal prima. Onthoud dat je je yoga ook buiten de mat kunt brengen, yoga is niet alleen een oefening.” (Nee, het is ook geen sekte, Tante Deda!)

Vier de kleine stappen.

“De kleinere stappen die we zetten, moeten we vieren,” riep Malala enthousiast uit! Ze voegde eraan toe: ”Iets kan veranderen door die ene kleine stap, die ene kleine verandering die dag. Beslissingen leiden alleen tot resultaat als je die stap durft te nemen, anders blijft alles hetzelfde. Als je, zelfs maar een klein beetje nieuwsgierigheid voelt, zei ze, om erachter te komen wat yoga is, en het is iets dat diep van binnen tot je spreekt, volg dan die nieuwsgierigheid, want het zal je nieuwe inzichten opleveren – we zijn altijd studenten van het leven!”

Je wilt dit vast ook lezen..