Inspiratie

Wat zijn jouw guilty pleasures?

Wat zijn guilty pleasures?

Guilty pleasures zijn die kleine geneugten in het leven waarvan we stiekem genieten, maar ons enigszins schuldig voelen om ervan te genieten. Deze kunnen variëren van voedsel, entertainment, hobby’s tot gewoonten die we normaal gesproken niet openlijk delen. Het zijn de dingen die ons een beetje vreemd, extravagant of kinderachtig kunnen doen voelen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze brengen ons een gevoel van vreugde en ontspanning, waardoor ze een belangrijke rol spelen in ons welzijn.

De top 4.

1. Snoep en Lekkernijen: Een van de meest voorkomende guilty pleasures zijn snacks zoals chocolade, ijs, donuts en chips. Het genot van deze lekkernijen kan ons tijdelijk troost bieden in stressvolle tijden.

2. Romantische komedies: Voor velen is het kijken naar cheesy romcoms een geliefde guilty pleasure. Het kan een ontsnapping zijn aan de realiteit en ons een warm gevoel van hoop en liefde geven.

3. Foute hits: Het luisteren naar foute, maar onweerstaanbare deuntjes. Als het even kan zingen we niet alleen mee, we dansen er lustig op los! Zing je mee:”I ‘m a Barbie Girl,” wedden dat je nu met een gek hoog stemmetje meedeed? Juist, dat bedoel ik.

4. Reality-tv: Het bespioneren van andermans leven via reality-tv-programma’s kan soms absurd en verslavend zijn, hoewel we ons bewust zijn van de oppervlakkigheid ervan.

Waarom is het goed om guilty pleasures te hebben?

1. Stressverlichting: Het omarmen ervan kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen. Het nemen van een pauze en genieten van iets waar we van houden, helpt de spanning te verminderen en ons gelukkiger te voelen.

2. Verbinding en gedeelde ervaringen: Guilty pleasures kunnen dienen als een brug om verbinding te maken met anderen. Het delen van dezelfde liefde kan gesprekken aanmoedigen en nieuwe vriendschappen smeden.

3. Emotioneel welzijn: Het toestaan van onszelf om te genieten van guilty pleasures zonder zelfkritiek kan ons geestelijk welzijn bevorderen. Het erkennen van onze eigen behoeften en verlangens helpt ons in balans te blijven.

4. Verbeelding en creativiteit: Sommige kunnen onze verbeeldingskracht stimuleren en onze creativiteit vergroten, zoals fantasieboeken of -films.

Genieten is menselijk.

Met een brede verzameling leuks om van te genieten, kunnen we een gebalanceerd leven leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat het omarmen van onze guilty pleasures een normaal en menselijk aspect van zelfzorg is. Dus laat je schuldgevoelens los en geniet met volle teugen van die kleine geneugten die het leven zo bijzonder maken.
Mij mag je wakker maken voor de macarons van Florian Poirot die trouwens niets te maken heeft met de beroemde detective. Jammer dat hij helemaal in Yorkshire woont. Mocht je in de buurt zijn, ga erheen!
Wat zijn jouw guilty pleasures?

Warme choco met een flinke dot slagroom is 1 van mijn guilty pleasures

Foto’s: Sam Lion@ Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..