Gezondheid Inspiratie

Uitgesteld: jouw persoonlijke vijand.

Gelukkig kan ik eindelijk weer vrij ademen, dat kleine rotklusje dat ik veel te lang had uitgesteld is eindelijk af. Een week lang heb ik elke nacht even liggen piekeren (wat altijd al een slecht idee is) omdat ik dat klusje nog niet had gedaan. Dat ene stomme mailtje beantwoorden wat letterlijk 2 minuten werk was en ongeveer 5 uur uitstelstress opleverde. Zoals elke keer bij een uitgesteld klusje, nam ik me voor om het de volgende keer echt anders te gaan doen.

Dit kan een depressie veroorzaken!

Uitstellen is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen ervaren. Het is het gedrag van het uitstellen van taken, ondanks de negatieve gevolgen. Dit kan leiden tot stress, angst en zelfs depressie. Het kan ook je prestaties op school, werk en in je persoonlijke leven negatief beïnvloeden. Er is dus veel voor te zeggen dit probleem snel aan te pakken. Kijk eens welke klusjes jij allemaal hebt uitgesteld.

Waarom stellen we zoveel dingen uit?

Er zijn veel redenen waarom mensen uitstellen. Sommige mensen stellen uit omdat ze bang zijn voor falen. Anderen stellen uit omdat ze niet weten hoe ze een taak moeten aanpakken. Nog anderen stellen uit omdat ze gewoon lui zijn.

Wat de reden ook is, uitstel is een slechte gewoonte die je moet doorbreken. Als je aan uitstel lijdt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het probleem te tackelen.

Tackel het probleem.

Ten eerste, probeer de taak die je uitstelt te ontleden in kleinere, meer beheersbare stappen. Dit zal de taak minder intimiderend maken en je helpen om aan de slag te gaan.

Ten tweede, stel een deadline voor jezelf. Een deadline zal je helpen om gemotiveerd te blijven en de taak op tijd af te ronden.

Ten derde, neem pauzes. Werk niet te lang achter elkaar aan een taak. Neem regelmatig pauzes om je te ontspannen en te herstellen.

Ten vierde, vraag hulp. Als je een taak niet alleen kunt uitvoeren, vraag dan hulp aan een vriend, familielid of collega.

Door deze tips te volgen, kun je uitstel doorbreken en je taken op tijd afmaken.

Extra tips om het nooit meer af te leren.

Hier zijn een paar extra tips om uitstel te voorkomen:

  • Creëer een werkplek waar je je prettig voelt.
  • Zorg ervoor dat je over de benodigde materialen en hulpmiddelen beschikt.
  • Stel een routine in en zorg ervoor dat je elke dag tijd vrijmaakt om aan je taken te werken.
  • Neem kleine genoegen tijdens je werk om je gemotiveerd te houden.
  • Beloon jezelf voor het voltooien van taken. Zelf koop ik jaarlijks een paar mooie geschenksetjes en na een lastige klus pak ik er 1 leuk cadeautje voor mezelf uit.

Door deze tips te volgen, kun je uitstel voorkomen en je taken op tijd afmaken. En hoef je nooit meer piekerend naar de maan te staren.

De foto’s bij dit bericht komen van Pexels en Pixabay.

Je wilt dit vast ook lezen..