Gezondheid

Waarom een Massage zo Goed voor je is.

Ontdek de Veelzijdige Voordelen van Massages voor Jouw Gezondheid.

Velen zien een massage als een luxe traktatie maar het is veel meer dan dat, hier lees je waarom een het zo goed voor je is.
In onze contreien is een massage niet zo alledaags als in andere delen van de wereld. Het wordt nog te vaak beschouwd als een luxueus geschenk voor anderen in plaats van een traktatie voor jezelf. Dit is jammer, want een massage ondergaan is niet alleen een genot, maar ook bijzonder gunstig voor je gezondheid.

De Voordelen van een Massage:

  1. Verbeterde Bloedcirculatie: Tijdens een massage wordt de bloedcirculatie effectief gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen efficiënter naar de juiste plekken in je lichaam worden getransporteerd. Een betere doorbloeding bevordert algehele gezondheid en welzijn.
  2. Verlichting van Spierknopen: Wellicht denk je aan een “knoop” in je spieren als een tastbaar iets, maar het verwijst eigenlijk naar de verdikking van spiervezels die afvalstoffen belemmert om afgevoerd te worden. Deze “knopen” worden zorgvuldig weggemasseerd, wat zorgt voor een betere doorstroming en verlichting van spanning.
  3. Positieve Invloed op Hormonen: Tijdens een massage komen er hormonen vrij, zoals serotonine en oxytocine, die gevoelens van geluk en ontspanning bevorderen. Tegelijkertijd wordt het stresshormoon cortisol verlaagd, wat bijdraagt aan het verminderen van stressniveaus en het bevorderen van een betere gemoedstoestand.
  4. Mentale Ontspanning en Mindfulness: Een massage kan je volledig uit het moment halen, waardoor je geestelijk tot rust komt. Terwijl je geniet van de aanrakingen en het gevoel van ontspanning, zullen zorgen en piekeren naar de achtergrond verdwijnen.
  5. Versneld Herstel van Stressgerelateerde Klachten. Een langdurig verhoogd cortisolniveau als gevolg van aanhoudende stress kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals huidaandoeningen en ziektes. Een regelmatige massage kan helpen het cortisolniveau te normaliseren. Hierdoor wordt het zenuwstelsel beter in staat om je te ondersteunen bij het herstel van stressgerelateerde klachten.

Ervaar het zelf.

Nu je de vele voordelen van massages voor je gezondheid kent, hoop ik dat je vaker naar de masseur zult gaan. Gun jezelf dit heilzame moment. Boek eens een massage bij mij of een lokale zelfstandige masseur bij jou in de buurt. Hiermee ondersteun je zowel jezelf als een lokale ondernemer.
Handig om te weten, als je jaren last hebt van vastzittende schouders, zal dit niet met één behandeling weg gaan. Masseurs kunnen veel, maar we zijn geen wonderdokters.

Foto’s: Anete Lusiana@Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..