Inspiratie

Magic make up removers.

Duurzaam hoeft niet veel te kosten.

Magic make up removers, ook wel bekend als magische make-up verwijderaars of magische make up doekjes, zijn speciale reinigingsproducten. Ze beloven om op magische wijze make-up te verwijderen zonder het gebruik van chemicaliën of reinigingsmiddelen. Ze zijn ontworpen om op een zachte, effectieve en milieuvriendelijke manier make up, vuil en onzuiverheden van de huid te verwijderen. Met deze lifehack houd je flink veel geld over want die doekjes, die kosten dus echt maar een paar euro! Voor minder dan een lekkere beker koffie heb jij jouw doekje al in huis. Liever zelf maken? Hier vind je een leuke DIY tutorial.

Hoe werkt het?

Deze magische make up verwijderaars zijn gemaakt van microvezels met een hoge dichtheid, gewoonlijk polyester of polyamide, die zijn geweven tot kleine vezels die tot wel honderd keer dunner zijn dan een menselijke haar. Deze microvezels creëren een groot oppervlak dat in staat is om vuil, olie en make up op te nemen en vast te houden.

Wanneer je een magic make up remover gebruikt, hoef je alleen maar de doek nat te maken met water. Vervolgens kun je zachtjes over je gezicht wrijven om make up en onzuiverheden te verwijderen. De microvezels trekken als het ware het vuil, de olie en de make up aan en sluiten deze in de vezels op. Hierdoor blijft je huid schoon en fris achter zonder dat er residu achterblijft.

Voordelen van magic make up removers.

  1. Make up removers zijn bijna niet meer nodig: Omdat ze alleen water nodig hebben om effectief te zijn, hoef je geen agressieve chemische make up removers meer te gebruiken. Dit is fijn voor de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid.
  2. Herbruikbaar: Deze doekjes zijn vaak wasbaar en herbruikbaar, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn dan wegwerpdoekjes en make up pads.
  3. Geschikt voor gevoelige huid: De microvezels zijn zacht en niet-irriterend, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid die anders mogelijk allergisch zouden kunnen reageren op traditionele removers.
  4. Reizen en gemak: Magic make up removers zijn compact en licht van gewicht, waardoor ze handig zijn om mee te nemen tijdens het reizen of onderweg.

Belangrijk om te weten:
Gooi die remover nog niet weg, soms zal deze nodig blijven. De doekjes werken minder goed bij langhoudende, waterdichte of zware make up, vooral als deze is geformuleerd om lang te blijven zitten.

Geld overhouden!

Magic make up removers zijn handige, milieuvriendelijke en zachte alternatieven voor traditionele make up removers. Ze zijn een geweldige aanvulling op je huidverzorgingsroutine, vooral als je op zoek bent naar een snelle, effectieve en chemievrije manier om je make up te verwijderen. Na de aanschaf hoef je voorlopig geen tonic of andere make up removers te kopen. Goed voor het milieu en, ook lekker, goed voor jouw portemonnee!

Foto’s Adrienn@Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..