Gezondheid Inspiratie

Korte meditatie – met intro blooper.

Deze korte meditatie is niet alleen de start van een mini reeks meditaties, er zit ook een blooper in. Misschien lukt het jou wél altijd om in alle rust meteen te starten met een meditatie, wij worden zelf regelmatig gestoord door huisdieren, kinderen of partners. Dat is af en toe best balen, maar juist dit soort korte interrupties horen er gewoon bij. Het leven en dus ook de meditaties zijn nou eenmaal niet altijd perfect. En dat is helemaal niet erg.

DierDier

Camera loopt en …. actie waf!

In de filmpjes van Anne-Marie zie je regelmatig een huisdier de boel opleuken. Vooral haar hondje wil graag meedoen met de pret. Ik vind het altijd wel gezellig, een huisdier bij mijn meditatie of yoga oefeningen. Jij ook?

Probeer een eigen ruimte te creëren.

Als het mogelijk is dan is een eigen meditatieruimte aan te bevelen. Dat die ruimte helemaal niet groot hoeft te zijn en waar het aan moet voldoen kan je allemaal hier lezen. Zorg er in ieder geval voor dat je geen telefoon bij je hebt. Word je namelijk tijdens jouw sessie gebeld, dan kan je waarschijnlijk daarna de meditatie niet meer oppakken. Ook al die pringeltjes van inkomende berichten leiden verschrikkelijk af. Het handigste is als je op een tablet of laptop naar de filmpjes kan kijken.

Geniet van jouw korte meditatie.

Of je nu een doorgewinterde mediteer fan bent of slechts af en toe een meditatie meedoet, je zult merken dat elke meditatie anders is. Zelfs al zou je telkens dezelfde meditatie doen, dan nog ervaar je het iedere keer anders. Geniet van de rust en inzichten die je krijgt. Niet boos worden als het niet lukt of als je helemaal geen inzicht hebt gekregen, weet dat het de volgende mediatie weer helemaal anders zal gaan.

Foto: Anne-Marie.

Je wilt dit vast ook lezen..