Inspiratie Verbinding

Dagdromen – Ontwerp jouw droomhuis.

Met een waterig zonnetje, zo tussen de regenbuien door zit ik heerlijk te dagdromen. Net als jij heb ik dat soms nodig. Even uitzoomen van de dingen van alledag en in het bijzonder al die nieuwsberichten en appjes die de hele tijd aandacht vragen. Die stap terug doen van elektronica is hard nodig want anders krijgen de hersenen geen tijd om uit te rusten.
Zo in die zachtjes gedempte kamer, met dat waterige zonnetje op mijn gezicht, zoom ik uit om te dagdromen. Vind je het lastig om te mediteren, bijvoorbeeld omdat het je niet lukt om aan niets te denken, dan kan je met onderstaande dagdroom oefening hetzelfde bereiken als met een meditatie.
Doe je met me mee?

BoekenBoeken

Ontwerp jouw droomhuis.

Hoe fijn is het om af en toe helemaal weg te dromen. Het is dus een soort mediteren terwijl je wegdoezelt in jouw dagdromen.
Ga vandaag eens aan de slag met het bedenken van jouw aller, allermooiste droomhuis. Je mag het zo uitgebreid maken als je zelf wilt want het fijne van dit huis is dat je er altijd naar terug kunt keren. Dat het nooit vies of rommelig wordt en dat je het aan kan blijven passen als je dat nodig vindt.

Waar zet je jouw droomhuis neer?

Voordat je jouw huis gaat bouwen mag je alvast bedenken waar je wilt wonen. Ben je verliefd op een grote stad of wil je juist ergens verscholen in een bos wonen? Op de wolken of aan het strand? Met een enorme tuin vol exotische dieren of midden in een vlinderkas? Alles kan en mag! En ook nu weer kan je jouw huis later altijd ergens anders neerzetten. Of maak je er een 2e droomhuis bij.

Bouwen maar.

Nu je weet waar je wilt wonen is het tijd om iets moois te bouwen. Misschien ben jij helemaal gelukkig in een tiny house met een flinke lap grond waar je jouw kruiden en groenten gaat verbouwen. Kies je, zoals ik, voor een middeleeuws sprookjeskasteel in het bos, vol geheime hoekjes en gangen. Ik maak er in ieder geval een flinke bibliotheek in, compleet met een knapperende open haard, en verschillende zitjes om lekker met een boek in weg te kruipen.

Veel plezier met dagdromen en vergeet niet dat je altijd naar jouw dagdroomhuis kunt terugkeren.
Ik ben benieuwd wat jij ervan hebt gemaakt.

afbeeldingen gemaakt met Bing immage creator.

Je wilt dit vast ook lezen..