Superblij met mijn mooie set.

Drink meer water. Weet je dat je aan de voeten kunt voelen of je genoeg drinkt? Aan de bovenkant, tussen de tenen lopen lijnen die glad aan horen te voelen. Mensen die te weinig drinken krijgen daar kleine harde kristalletjes.
Een goede (voetreflex)masseur kan zelfs voelen of iemand structureel of tijdelijk te weinig water drinkt.
In het begin stonden mijn klanten versteld als ik ze vertelde dat ze best wat meer mogen drinken.

Hydrateren is belangrijk.

Dat je vocht binnen krijgt door te drinken weet iedereen. Ook in voedsel is vocht aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan tomaten of een komkommer.
Hydrateren is belangrijk voor verschillende lichaamsfuncties. Voor de afvoer van afvalstoffen bijvoorbeeld, maar ook om voedingsstoffen te kunnen vervoeren en verwerken. Je hebt zelfs vocht nodig om jouw temperatuur te regelen.

Met vocht heb ik het over water hè.

Mocht je denken dat ik je ga adviseren om dagelijks anderhalf tot twee liter wijn achterover te slaan dan heb je het mis. Alcohol heeft zelfs een vochtuitdrijvend effect. Door alcohol te drinken verlies je meer vocht dan je binnen krijgt. Je kunt het beste water drinken.

Kan je ook te veel drinken?

De meeste mensen zullen eerder te weinig dan te veel drinken. Toch gebeurt het wel eens dat iemand met een watervergiftiging wordt opgenomen.

Je kunt tussen de 0,7 en 1 liter water per uur verwerken. Drink je meer, dan krijgen de nieren het moeilijk.

En te weinig?

Uitdrogingsverschijnselen zijn onder andere:
Dorst! Heb je dorst dan ben je dus eigenlijk al iets te laat met dat glaasje water. Verwardheid.
Sufheid.
Hoofdpijn. (Als ik te weinig drink krijg ik al snel hoofdpijn.)
Je kan zelfs flauwvallen door een tekort aan vocht.

En erger, drink je te lang veel te weinig dan krijgen de hersencellen en hart te weinig vocht om nog goed te kunnen functioneren.

Wat doe ik om voldoende vocht binnen te krijgen?

Meestal lukt het me wel om voldoende te drinken. Zo neem ik als ik masseer een extra glas water per massage.
Ben ik veel aan het schrijven dan staat er een grote fles water naast me. Nou vind ik water zonder smaak best lekker maar het gaat me snel vervelen.
Daar heb ik wat op gevonden.
De microdrinks van Waterdrop zijn kleine suikervrije (!) blokjes. Het wordt gemaakt van fruit- en planten extracten.
Ik ben er dol op!
Je kan kiezen voor een losse smaak maar zelf ben ik meteen voor de starterset gegaan. Een mooie glazen fles in verschillende kleuren en designs en 6 mini verpakkingen met drops. Dat vond ik fijn want het kan altijd zo zijn dat je er 1 minder lekker vindt (tip, je kan de blokjes ook combineren).

Drop that Block!

En zie wat er gebeurt. Het is elke keer weer een klein feestje om te zien doe het blokje ronddanst, borrelt en bruist in de fles.

Minder plastic.

Als je eenmaal begonnen bent met het drinken van deze cuties dan ben je vast, net als ik, al snel verslaafd. Voor mij geen dure frisdrankjes meer. Met gewoon kraanwater en een kubusje kan je tot een liter drank maken. (Nog een tip, als je het lekkerder vindt om water met een klein beetje smaak te hebben dan kan je jouw fles halverwege nogmaals bijvullen met water. Zelf vind ik sommige smaken namelijk best sterk.
Helaas zitten de blokjes nog wel in een piepklein plasticje verpakt. Dit is nodig om de smaak goed te houden.

Dankzij die leuke fles kan je makkelijk bijhouden hoeveel je nog moet drinken.

Met twee a drie flessen per dag kom je al een heel end. Zo blijft er nog genoeg ruimte over om af te wisselen.
Zelf ben ik er geen fan van om direct uit zo een fles te drinken. Een glas vind ik prettiger en hygiënischer. Je kan de flessen van Waterdrop niet in de afwasmachine stoppen. Nou ja, het kán natuurlijk wel maar het is niet handig. Door een glas te gebruiken kan ik mijn fles sneller schoonspoelen en dat is fijn want hoe eerder het terug is in de koelkast, des te sneller kan ik een ander smaakje pakken.

Heel veel gratis!

Gratis smaakt net iets lekkerder. Bij elke bestelling krijg je punten die je kan inleveren voor gratis productenuit een speciale shop. Ik dacht eerst dat het me nooit zou lukken om deze punten bij elkaar te sprokkelen maar dat valt reuze mee. Je krijgt namelijk ook punten voor het schrijven van een review, voor het inloggen op de site, als je jarig bent en als je iemand aanmeld als nieuwe klant. Terwijl ik dit schrijf heb ik nog niemand als klant aangemeld (wie weet brengt deze post daar straks verandering in.) Toch kan ik al een nieuwe fles bestellen. Een designerfles nog wel!

Zin om het ook te proberen?

Ik mag je 5 euro korting geven bij een bestelling van minimaal 35 euro . Hebben ze op dat moment een betere actie, dan geldt die voor je.
Ik krijg 500 punten die ik mag gebruiken om leuke, gratis producten te bestellen.
Jij blij en ik blij!
Laat je me weten wat jouw lievelingssmaken zijn? Die van mij zijn Snow, Sky, Boost, Love en Zen zijn momenteel mijn favorieten. Ze wisselen nogal eens. Nero ziet er mooi uit maar de smaak vond ik ontzettend tegenvallen.

Nog even dit: Ik ben geen medicus en geef geen medisch advies. Raadpleeg alsjeblieft een arts als je bang bent dat je te weinig, of te veel drinkt.

Je wilt dit vast ook lezen..