overdosis mailverkeer
Mail overdosis.

Eén van de vele nieuwerwetse ergernissen is die enorme overdosis aan mail. Hoeveel mailtjes en appjes krijg jij elke dag? Weet je nog dat moment dat je blij was dat je mail had, of een berichtje kreeg? Voel je je nu nog zo blij als je elke keer dat je jouw mailbox opent ziet dat er minstens 10 nieuwe mails zijn binnen gekomen, vast niet. Inmiddels is die mail overdosis helemaal zo leuk niet meer.

Zelftest.

Deze zelftest vraagt heel wat actie en lef van je. Je hebt er een stopwatch of klokje voor nodig, pen en papier. De kans is groot dat je na afloop best even moet slikken over jouw eigen mail gedrag.
Noteer gedurende twee of drie dagen hoeveel tijd je kwijt bent aan het lezen, beantwoorden, archiveren of weggooien van mail en berichtjes. Hoe eerlijker je dit doet, hoe duidelijker de uitkomst is. Je kunt smokkelen als je wilt, maar dan kan je deze test net zo goed niet doen.

Last van een mail overdosis?

Als je een paar dagen eerlijk alles hebt genoteerd dan heb je een aardig inzicht in de tijd die je kwijt bent aan al die mails. Ik heb het niet over de extra minuten op facebook, Youtube, Insta en alle spelletjes die tussendoor worden gedaan, het gaat echt alleen om de berichten.

Lekker rustig.

Plan deze week een dag in dat je slechts 1 keer al jouw mails en berichten leest. De rest van de dag ga je lekker andere dingen doen waar je zin in hebt. Merkt je dat het best lastig is om niet telkens naar die telefoon te grijpen. Misschien ontdek jij juist dat je een paar uur extra hebt gekregen want ongemerkt ben je rustig 2 tot 3 uur kwijt aan mail en berichtjes. Elke dag weer. Zo worden die verloren minuten die je online bent ongemerkt verloren uren.

Weg ermee.

Als het je gelukt is om een dag jouw mail slechts 1 keer door te nemen heb je misschien een ontdekking gedaan. Waren al die mails leuk of interessant? Of ervaar je al die mail toch meer als een overdosis aan nutteloze informatie. Waarschijnlijk zaten er veel reclames bij en nieuwsbrieven van bedrijven waar je al een tijd niets meer aan vind. Als je je voor al die nieuwsbrieven uit schrijft hoef je ze de volgende keer niet weer ongeopend weg te gooien. Het is even een klus om ze allemaal uit te schrijven, maar binnenkort levert het je zomaar weer wat vrije minuten op.

Is het gelukt?

Lukt het je om minder vaak naar de telefoon te grijpen om mail en andere berichten te lezen. Las dan vaker zo een dag in. Schoon maandelijks de boel op zodat je niet uren kwijt bent aan het weggooien van overbodige nieuwsbrieven.
Hoeveel tijd heb jij hiermee gewonnen?

Hier lees je mijn verhaal.


Je wilt dit vast ook lezen..