Boekenhoek Inspiratie

De beste feelgood boeken om bij weg te dromen.

Ontdek de beste feelgood boeken om bij weg te dromen! Laat je betoveren door deze fantastische verhalen. Of laat je door mij verrassen. De personages van het verrassingsboek van vandaag zal je zeker in jouw hart sluiten.

Lekker op de bank hangen met de beste feelgood boeken.

1 Atlas – Harry Wittaker en de helaas veel te jong overleden Lucinda Riley. De zeven zussen reeks van Lucinda Riley is wereld beroemd en staat zelfs op nummer 1 van de best verkochte boeken. Als je nog helemaal niets weet over deze reeks en je wilt liever light (niet meteen een hele serie maar een los verhaal dat wat minder pagina’s heeft) beginnen dan is Het meisje op de Rots een fantastische manier om kennis te maken met deze auteur.

2) Boven de wolken – Jenny Colgan. Schotse Morag McGinty helpt haar zieke grootvader door zijn vliegroute over te nemen. Na een noodlanding in de storm blijkt Morag vast te zitten op een afgelegen eiland. Samen met ontelbare vogels en één norse bewoner…

3) De Italiaanse Dochter – Soraya Lane. Lily is een jonge Engelse wijnmaker. Bij de familie Martinelli aan het Comomeer leert ze alles over het maken van wijn. De knappe zoon Antonio Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde.

4) Een nieuwe start op Futtingbrook Farm – Nicola May. Misdaadschrijver August keert na een verbroken verloving en met een writer’s block terug naar het landelijke Wiltshire. De gehuurde werkplek blijkt een sneue omgebouwde schuur met slechte catering en bizarre medehuurders. De knappe eigenaar van het pand lijkt iets te verbergen te hebben. Genoeg inspiratie voor haar boek, maar ook veel afleiding…

5) Frans Hartenspel – Lizette van Geene. De boeken van de Verhalenfabriek zijn ideaal voor iedereen die van lezen houdt en er te weinig tijd voor heeft. De boekjes zijn allemaal rond de 100 pagina’s.

6) De vloek van kasteel Vrijborgh – Michelle Visser. Een boeiend historische roman die je meeneemt naar de middeleeuwen. Maak kennis met Beatrijs en Joris, de twee jongsten in het gezin van Ridder Jan. De korte hoofdstukken en mooie schrijfstijl zorgen ervoor dat je graag door wilt lezen.

7) Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel. Audrey heeft grootse plannen met haar leven alleen komt daar helemaal niets van. Tot ze Lynx ontmoet. Zijn “leven in het nu” wakkert iets in haar aan. In plaats van de zoveelste saaie werkdag neemt Audrey de verkeerde afslag op zoek naar het Groots en meeslepende leven dat op haar wacht. Of loopt het alemaal net iets anders?

8) Duinroos – Hilde Veeren. In dit eerste deel van een hopelijk lange Cottage aan zee serie, wordt Molly ontslagen. Uit wanhoop neemt ze de aanbieding aan om op haar tante’s cottage in Sommerset te passen. Sympathieke personages, een knappe, stoere man, een unieke vondst op een rommelmarkt, pech en een flinke dosis geluk maken dit boek tot een publiekslieveling.

9) In haar schoenen– Jojo Moyes. Nisha heeft al een back-upp plan als ze ontdekt dat haar rijke echtgenoot Carl van plan is om van haar te scheiden. Een plan dat meteen in duigen valt.
Sam voelt zich gevangen in haar leven. Als de twee elkaar tegenkomen ontdekken ze de kracht van het samen werken.

10) Rosies reizende theewinkel – Van Rebecca Raisin. Ben je dol op de verhalen van Jill Mansell of Jenny Colgan dan heb je er vanaf nu een nieuwe favoriet bij. De leuke en grappige personages sluit je meteen in jouw hart.
Met een goede baan en een liefhebbende echtgenoot lijkt het leven Rosie Lewis toe te lachen. Tot manlief besluit te vertrekken naar zijn nieuwe liefde.
Na haar verdriet te hebben weg gedronken ontdekt ze dat ze online Poppy, een felroze camper heeft gekocht. Een mooi moment om er samen op uit te gaan en haar leven weer op te pakken. Een boek om pas weg te leggen als het uit is.

Foto’s: Polina Zimmerman@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..