Hardop zeggen dat je van jezelf houdt
Durf jij dit te zeggen

Spiegeltje spiegeltje aan de wand … Je bent nu vast deze zin aan het af maken.
Durf je te zeggen wat jouw antwoord is op de vraag wie het mooiste van het land is? Of de liefste, of de meest belangrijkste persoon in jouw leven? Denk je dan nog steeds aan de gemene koningin, of aan Sneeuwwitje? Misschien denk jij bij deze vraag meteen aan jezelf.

Wie het niet durft heeft dit het hardst nodig.

De volgende vraag stel ik regelmatig aan mijn klanten als ze het moeilijk hebben. Het gaat dan om vrouwen, want tot nu toe heb ik deze tip aan slechts één man hoeven geven, die zich bijna verontschuldigen voor het feit dat ze een massage hebben geboekt. Die dat hebben gedaan omdat de pijn in hun schouders of onderrug inmiddels zo hevig was geworden dat normaal functioneren niet meer lukt. Een massage boeken alleen om te ontspannen, daar hebben ze helemaal geen tijd voor! Liefdevol verzorgen deze prachtige mensen hun kinderen, de dagelijkse maaltijden en hun huis ziet er keurig uit. Ze hebben meestal een “baantje” van 28 uur in de week want dat kan er best wel bij.
Allemaal deden ze er lacherig over en het lukt niemand om het hardop te zeggen tot ik ze gerust stel dat ze deze opdracht ook thuis mogen doen. Veilig, als er niemand in de buurt is.

Hardop zeggen dat je van jezelf houdt.

Hardop zeggen dat je van jezelf houdt

Kan je dat? Of zeg je nu lacherig dat ik nu wel iets heel raars aan je vraag? Durf je te zeggen dat de persoon waar je het meeste van houdt, jijzelf bent?
Als je het zonder lachen kan zeggen dan hoef je deze opdracht niet te doen als je daar geen zin in hebt.
Word je wél lacherig of verdrietig en kost het je moeite dan wil ik je liefdevol vragen om zo vaak als je kan en durft, in de spiegel te kijken en hardop “Ik hou van je,” te zeggen.
Geloof me, het werkt. Misschien heb je wat langer de tijd nodig, maar ik beloof je dat als je regelmatig tegen jouw spiegelbeeld zegt dat je van jezelf houdt, je er steeds meer in gaat geloven.

Doe deze oefening alsjeblieft. Je bent het waard.

Je wilt dit vast ook lezen..