Gezondheid Verbinding

Een comfortabele cocon – Het Gezellige en Veilige Gevoel

Soms kan je behoefte hebben aan het creëren van een veilige en comfortabele cocon. Een hoekje voor jezelf. Een kleine cocon, precies groot genoeg om je comfortabel in kunnen voelen.
Het kan een stapel dekens zijn over je favoriete stoel, opgezet als een klein tentje met precies genoeg ruimte voor jou. Het kan ook alleen in je verbeelding bestaan, en met je ogen dicht, daar neemt je geest je mee naartoe. Maar waarom zou je kiezen als je beide kunt hebben!

Katten als voorbeeld nemen.

Katten zijn een geweldig voorbeeld voor ons. Ze zijn dol op het vinden van kleine hoekjes, het maakt ze zich veilig voelen in hun eigen comfortabele cocon.
Het kan ons ook een veilig gevoel geven. In onze gedachten kan het ons zelfs even beschermen tegen de buitenwereld. Dit helpt ons gewoon te bestaan voor genoeg tijd om te herstellen van bijvoorbeeld stress of angst.

Gewoon jezelf mogen zijn.

Gewoon bestaan, en onszelf gewoon laten zijn, hoe vredig is dat! Onszelf toestaan om gewoon te bestaan en niets anders, in onze veilige, warme en gezellige cocon.

Snel terugtrekken.

Is jouw leefruimte gevuld met mensen, lawaai en actie? Gebruik dan de badkamer, ga op de vloer zitten met een badhanddoek over je hoofd en bedek ook je gezicht als je je daar prettig bij voelt. Negeer vervolgens de wereld 10 minuten lang. En wees gewoon.

Dit is een tijd die van jou en alleen van jou is, waar je niet hoeft te denken voor anderen, voor jezelf, of iets hoeft te doen, waar je jezelf toestaat gewoon te bestaan. Alsof je doet alsof je een eenvoudige cel bent, een basiseenheid van leven die er gewoon is, en laat jezelf zijn.

Geniet van dat warme, gezellige en veilige gevoel in jouw comfortabele cocon!

Wil je Paka, deze prachtige kat terugzien? Ze loopt regelmatig door het beeld van de yoga filmpjes van Anne-Marie! Klik hier voor haar video’s.

foto’s: privébezit van Anne-Marie.

Je wilt dit vast ook lezen..