Gezondheid Inspiratie

Film inspreken – buiten mijn comfortzone stappen.

Schrijven om af en toe buiten de comfortzone te stappen is makkelijk. Het zélf doen is een stuk lastiger. Dat heb ik onlangs mogen ontdekken.
Deze blog valt een beetje buiten de blogposts die je gewend bent. Het is mijn persoonlijke ontdekking over hoe lastig het is om iets te doen wat ik eigenlijk een beetje eng vind. Natuurlijk ben ik na het schrijven van dit verhaal voor jullie en mezelf gaan uitzoeken waarom dit nou zo eng was. Dat artikel kun je binnenkort hier op de site lezen.

Brainstormsessie.

Laatst waren Anne-Marie en ik aan het brainstormen. Tijdens een lange, gezellige Skype-sessie natuurlijk. Want even naar elkaar toe gaan terwijl zij in Boston is en ik in Alkmaar woon, wordt lastig. Anne-Marie is ontzettend blij met de groei van haar YouTube-kanaal en Patreon. The laidback Mat begint langzaam maar zeker te groeien!
Een deel van die groei komt door de lezers en schrijvers (want Aïcha en ik sporten vrolijk mee met de filmpjes van Anne-Marie.) Een ander deel komt door het enthousiasme van Anne-Marie zelf. Dat haar aantal kijkers gegroeid is, is een geweldige motivatie voor haar om meer filmpjes op te nemen. Ze is bezig met een geweldige tutorial met yoga-oefeningen voor als je moe of zelfs uitgeput bent. Dit is ze gaan maken nadat ze mijn verhaal over FNS had gelezen.
Leuk, we blijven elkaar inspireren!

We waren al een poosje aan het denken om haar video’s ook in het Nederlands en Frans in te spreken. Frans is Anne-Marie’s moedertaal, ze komt oorspronkelijk uit Canada. En Nederlands, nou ja, dat weten jullie vast wel, Nederlands spreek ik.

Vertalen en inspreken. Wát een klus!

Zo’n goed idee hebben is best leuk, maar ik moest daarna wel wat hindernissen nemen. Hindernissen in mijn hoofd. Eerst haar 2 minuten durende filmpje vertalen. Oei, dat viel behoorlijk tegen! Niet alleen is het af en toe lastig om het uitgebreide Amerikaans te vertalen naar het nuchtere Nederlands, Anne-Marie had ook het hele filmpje vol gekwebbeld. Ik denk dat ik mijn tweeling-kwebbelaar heb gevonden, hihi.
Vol goede moed zette ik mijn microfoon klaar. Ik startte de opname en… bleef stil! Ik bleef maar staren naar de tijd die vrolijk verderging, zonder dat ik een woord zei. Fijn voor mijn familie om te weten, wil je me stil krijgen, zet een microfoon voor mijn neus. Na drie pogingen van stil zijn, lachen en gek doen en weer stil blijven, deed ik het.
Het eerste deel van het buiten mijn comfortzone stappen was gelukt.

Je eigen stem terug horen is eng!

En daarmee begon de lichte paniek pas echt. Ik hoorde mezelf terug en dat is raar. Ik vind mijn stem zo gek klinken. Heb jij dat ook?
Gelukkig was Anne-Marie er blij mee, ook al heb ik haar filmpje heel rustig ingesproken.
Daarna zag ik de titel Energy Boost. Oeps.
Nou ja, ik zou zeggen, kijk zelf en oordeel een beetje lief alsjeblieft. Want dit was wel buiten mijn comfortzone.
Anne-Marie wil graag likes (als je haar filmpje leuk vindt) en reacties krijgen van haar kijkers.

Je wilt dit vast ook lezen..