Verbinding

Geef Jouw Zelfvertrouwen een Boost met Deze 5 Eenvoudige Tips

Zelfvertrouwen is vooral bij vrouwen vaak best een dingetje.
Laatst hoorde ik toevallig een gesprek tussen twee vriendinnen. Twee prachtige vrouwen, ogenschijnlijk volmaakt, maar ze waren bezig zichzelf neer te halen, zichzelf te bekritiseren. De ene meid wees naar een denkbeeldige vetrol en betreurde het mini zakje chips dat ze had gegeten. Ze sprak over extra sportschoolsessies en het snel afvallen van die extra kilo’s. Het raakte me dat ze zo negatief over zichzelf praatten, maar ik wilde niet onbedoeld onbeleefd zijn door hun gesprek af te luisteren. Wat een dilemma!

Hier vind je alvast wat affirmaties en quotes.

Iedereen heeft wel eens een mindere dag.

Natuurlijk heeft iedereen af en toe twijfels of onzekerheden. Dat hoort bij het leven. Maar als je merkt dat je jezelf voortdurend naar beneden haalt, dan zijn hier enkele waardevolle tips om je zelfvertrouwen een boost te geven. Het is niet erg om af en toe zelfkritisch te zijn, maar herhaaldelijk negatief denken over jezelf kan schadelijk zijn, want jij en anderen zullen het gaan geloven.

Tip 1: Lach jezelf vrolijk. Lachen is altijd een goede remedie, zelfs als je denkt dat er niets te lachen valt. Wist je dat er zelfs lachyoga en -therapieën bestaan? Zelfs een neppe lach kan al een enorme boost geven.

Tip 2: Affirmeer jezelf met blijdschap. Zoek een inspirerende quote of affirmatie die op dit moment bij je past. Herhaal deze gedurende de dag en ervaar hoe je je geleidelijk beter gaat voelen.

Tip 3: Fake it till you make it. Kleed jezelf op en voel je mooi. Leuke kleding, mooie make-up en een vleugje parfum, gecombineerd met de glimlach uit Tip 1, kunnen wonderen verrichten.

Tip 4: Dans! Als je helemaal opgedoft bent, kies dan je favoriete muziek en dans en zing mee. Maak er een feestje van!

Tip 5: Neem jezelf niet te serieus – stop met die zelfkritiek. Laten we jouw gedachten niet te serieus nemen. Denk aan wie er van je houden, wie je waarderen om wie je bent. Probeer naar jezelf te kijken zoals zij dat doen.

Help dit ook niet?

Als je ondanks deze tips nog steeds somber blijft over jezelf, is het misschien tijd om met een professional te praten. Aarzel niet om hulp te zoeken, want jij verdient het om van jezelf te houden.

Foto: Nevedita Singh@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..