Ondanks alle super gezonde recepten die online te vinden zijn, heb ik voor jullie een vreselijk slechte guilty pleasure taart. Maïa’s Goddelijke Chocoladetaart.
Gewoon omdat het blue Monday is en je soms je best helemaal mag laten gaan.
Deze taart maak ik naar het wereldberoemde recept van mijn moeder Maïa. Op stap 2 en 6 na, die heb ik zelf toegevoegd.
Oeps! Ik bedenk me opeens dat ik haar niet eens gevraagd heb of ik haar recept mag delen. Ze is een lieverd dus dat mag vast wel.

Nodig:

Eat like a Goddess chocolade taart

Springvorm 20 of 24 cm.
Steelpannetje
Houten lepel
Oven ( voorverwarmen op 180-200 graden) Ovenhandschoenen
200 gram pure chocolade
200 gram roomboter
200 gram suiker
4 eieren
2 eetlepels bloem
Snufje zout
Extra: spray of beetje boter en bloem om de springvorm in te vetten.

1 Alles klaarzetten en de oven voorverwarmen. Springvorm invetten.

2 Laat je innerlijke Strijdbare Godin vrij. Smijt de chocolade aan gort, kleinere stukken smelten makkelijker. (En op een dag als Blue Monday mag je best met dingen smijten als je wilt.)

3 In het steelpannetje de chocola en boter heel langzaam laten smelten. Blijf roeren, het mag absoluut niet aanbranden.

4 Zodra boter en chocolade gesmolten zijn meteen de pan van de warmtebron halen. Suiker erdoorheen roeren. Voeg daarna de eieren toe en bloem en zout.

5 Chocolademengsel in de vorm gieten en in het midden van de oven zetten.

6 Je hebt nu ongeveer 30 – 35 minuten de tijd om iets bij de comments te schrijven en de rest van mijn site te bekijken.

7 Uit de oven halen en even af laten koelen. De buitenkant is knapperig, van binnen is deze taart zacht.

8 Geniet ervan.

Ben je wél nog op dieet of met jouw vernieuwde life style bezig? Bewaar dit guilty pleasure recept dan voor later.

1 Reactie

  1. Lieve, lieve dochtermijn. Met liefde sta ik je ‘achteraf’ natuurlijk toe om dit recept te delen.
    Zo simpel, zo lekker én zo klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je wilt dit vast ook lezen..