Yoga in bed, wie wil dat nou niet?
Laten we het toegeven, in ons bed liggen is veel comfortabeler dan op een yogamat liggen. Het is vriendelijker voor onze gewrichten en gemakkelijker om in en uit bed te komen dan om jezelf naar de vloer te laten zakken! Die opties zijn misschien niet eens beschikbaar voor jou. Maar wat je redenen ook zijn om in bed te blijven, betekent niet dat je jezelf stijver moet laten worden dan je al bent.
Met goedkeuring van je dokter kan yoga de oplossing zijn, door zachte gecontroleerde bewegingen te combineren met bewuste ademhaling.
Als het enige wat je kunt doen ademen is, kun je yoga beoefenen. Alleen al het kleine gebaar van het opmerken van onze ademhaling is yoga, het gebruik van een paar ademhalingstechnieken die onze stemming en stress aanpassen, is yoga.

Yoga in bed

In tijden van energietekort kan het handig zijn om op dat moment yoga in bed te doen, of misschien wil je gewoon wat langer gezellig, warm en tevreden blijven liggen. Ik geloof graag dat we allemaal dagen hebben waarop we liever rustig en vrolijk willen beginnen, voordat we überhaupt uit bed komen, dat vind ik leuk!
Yoga in bed is geschikt voor mensen die yoga vanuit hun bed willen of moeten beoefenen om welke reden dan ook. Het maakt niet uit waarom, wat belangrijk is, is dat yoga een optie zou kunnen zijn. Voor de eerste yoga in bed video die ik publiceerde, had ik wat vrienden in gedachten die er baat bij zouden hebben; de een lag in bed om medische redenen en de ander was te zwaar en had gewoon zoveel energiegebrek dat alleen al het idee om hun schoenen uit te doen en de mat tevoorschijn te halen, laat staan erop te gaan liggen, op zichzelf al een hele inspanning was. Waarom je ervoor kiest om yoga in bed te doen, is jouw zaak; de mijne is om je een tool te geven die je kunt gebruiken om je beter te voelen, of gewoon vanwege de eenvoud ervan, in het comfort van je eigen bed.

Sorry voor het zachte geluid en sorry Anne-Marie voor het grapje dat ik met je uitgehaald heb.

Het beste moment

Yoga hoeft niet per se ’s ochtends te gebeuren. Eigenlijk is het beste moment om yoga te doen wanneer je het doet! Ochtendyoga in bed video’s, zoals mijn vorige, zijn bedoeld om wat energie aan ons lichaam en geest te geven. De gratis yoga in bed video die bij dit artikel hoort, is een Yoga in Bed voor de avond. Om te ontspannen en de geest en het lichaam tot rust te brengen voor het slapengaan. Het kan natuurlijk ook gedaan worden wanneer je wakker wordt. De zachtheid van avondyoga kan je langzaam helpen uit je ochtendslaap te komen. Mog met één voet in de droom, terwijl je spieren langzaam opwarmen.

Avondyoga

Avondyoga in bed wordt vooral langzaam gedaan, beweeg alsof je onder water beweegt, met een zachte weerstand, zachtjes en gecontroleerd. We willen niet te enthousiast worden met een uitbarsting van energie. Maar onze geest kalmeren en ons lichaam ontspannen ter voorbereiding op de slaap.

Namaste,
Anne-Marie

(Noot van Linda) Om een grapje met Anne-Marie uit te halen heb ik haar video verkeerd ingesproken.
Wil je de officiële video, in het Engels, zien, kijk dan hier. Haar video is een stuk leerzamer dan de Nederlandse versie.

Je wilt dit vast ook lezen..