Deze overheerlijke en kleurrijke maaltijdsalade is voedzaam, snel en makkelijk. Wil je net als ik geen eten verspillen dan is deze salade perfect. Je kan er prima restjes in verwerken. Tip! Maak extra. Morgen is ie nóg lekkerder.

Ingrediënten:

  • 200 gram quinoa
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • Handvol gemengde bladgroenten (spinazie, rucola, sla, etc.)
  • Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Spoel de quinoa af onder koud water en kook het volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
  • Meng de afgekoelde quinoa, komkommer, rode paprika, gele paprika, cherrytomaten en gemengde bladgroenten in een grote kom.
  • Voeg de avocado en verkruimelde feta toe aan de kom.
  • In een aparte kleine kom, meng je de olijfolie, citroensap, basilicum, zout en peper tot een dressing. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de salade direct of zet hem een tijdje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

Deze gezonde maaltijdsalade zit boordevol voedzame ingrediënten en smaakt heerlijk fris. Je kunt de salade eventueel aanpassen door andere groenten toe te voegen, zoals wortels, radijsjes of maïs. Eet smakelijk!

Kan jij ook geen genoeg krijgen van mooie kookboeken? Ik ben dol op Karsu! Nadat ik haar op bevrijdingspop heb zien optreden móest ik haar kookboek hebben. En wat denk je? Ze kan net zo geweldig koken als muziek maken.

Je wilt dit vast ook lezen..