Elk me-time moment vergroot jouw welzijn. Hoe vaak gun jij je een moment voor jezelf? Het lijkt zo makkelijk en toch hoor ik veel klanten dat het ze niet lukt. Zelf betrap ik me er ook nog wel eens op. Na een dag flink door ploeteren is het opeens donker.

Als ik er over nadenk wat ik die dag voor leuks heb gedaan dan is het af en toe flink schrikken. 2 Uur kwijt geweest aan het kijken naar een slechte film of domme serie waar ik eigenlijk weinig plezier aan het beleefd. Uren zitten piekeren over problemen die ik een week later me niet meer kan herinneren. Ja hoor, Ook ik duik nog regelmatig in die valkuil. Gelukkig ben ik er steeds beter in geworden om, zonder me schuldig te voelen, me-time te nemen.

Het nemen van me- time is de ultieme manier om jezelf te laten zien dat je het waard bent om er te zijn en om van je te houden.

Zorg goed voor jezelf.

Goed voor jezelf zorgen en van jezelf houden is belangrijker dan je misschien denkt. Zonder zelf liefde is het onmogelijk je voor een ander open te stellen. Als jij al niet van jezelf kunt houden, hoe kan een ander het dan wel doen?

Hoe lang neem jij tijd voor jezelf? Hoe doe je dat? Ga je helemaal los in de gym of dans je de kamer door? Zit je uren verdiept in een mooi boek? Maak je een fijne wandeling door de natuur? Ga je (internet)shoppen of doe je liever iets creatiefs?

Mijn me time is elke keer anders. Ik kan me weken verliezen in het maken van een diamond painting om het dan opeens een flinke tijd zat te zijn. Elke dag wandelen. Vaak kort en als het lukt een lekker lang stuk. Verder vind ik het leuk om te haken, zeker nu ik eindelijk meer maak dan alleen dekens. Muziek maken is iets wat me altijd geweldig leek, maar nooit deed. Tot ik op een goede dag drum les aanvroeg en een elektrisch drumstel kocht. Elektrisch dus zodat niet alleen ik, maar ook de buren blij kunnen blijven.

Al deze dingen doe ik met plezier tot ik ergens anders meer zin in heb.

Er is 1 ding dat ik wél elke dag doe en ik wil jou vragen hetzelfde te doen. Elke dag schrijf ik in een dagboek.

In de ochtend noteer ik wat ik die dag moet en vooral wil doen. Lekker een afvink lijstje want dat is overzichtelijk en daar word ik erg blij van.

Aan het einde van de dag vertel ik mezelf wat ik gedaan heb, wat er leuk was en welke bijzondere momenten er waren.

Ga jij ook voor me-time?

Je kan deze me-minuten zo kort of beter, lang maken als je zelf wilt. Met een lekkere beker thee, koffie of een spannend drankje erbij.

Veel plezier! Laat je me weten wat jij belangrijk vind om in jouw dagboek te schrijven?

Je wilt dit vast ook lezen..