Boekenhoek

Nu! De ideale tijd voor een boek.

Deze gure, natte maanden zijn uitstekend geschikt voor een warme deken, heet drankje en een boek. Een zonnige dag aan de rand van een zwembad, of liggend op het strand is trouwens ook perfect lees weer. Ben jij ook zo iemand die bijna elk moment aangrijpt om in een boek te duiken?

Als leesfanaat begrijp ik de mensen niet die alleen tijdens de zomervakantie aan lezen toekomen. Ben jij zo iemand die alleen in de vakantie leest? Dan kan jij me misschien helpen om dit mysterie voor me op te lossen. Ik wil dolgraag weten waarom je dat doet.

Ben je bang dat je, als je een boek pakt, het meteen helemaal uit moet lezen? Dat hoeft niet. Je bent niet verplicht om meteen uren een boek in te duiken, ook al bestaat er altijd een kans dat je jouw boek niet meer weg wilt leggen.
Wacht je liever met iets leuks doen tot je er tijd voor hebt? Zo je, waarom zou je wachten om iets leuks te doen? Iedereen heeft toch wel een kwartier per dag over voor iets leuks?

Als jouw antwoord is dat je die tijd liever besteed aan iets dat je nóg leuker vindt dan is er niets aan de hand. Maar als je oprecht vindt of denkt dat je er geen tijd voor hebt, of dat er belangrijker dingen gedaan moeten worden voor je even rust kan nemen, dan maak ik me een beetje zorgen om je.

Voor die mensen heb ik de volgende tip:

Als je iets leuks doet krijg je energie om er daarna weer flink tegenaan te kunnen.

Één of meer tegelijk.

Zelf lees ik meestal meerdere boeken “tegelijk.” Dat komt omdat ik 1 overal in huis wel een boek heb slingeren en 2 ik sommige boeken heel traag lees omdat ze te spannend zijn, of zo mooi dat ik het eigenlijk nog niet uit wil hebben.

Keuzestress.

Op Hebban, het grote platform voor lezers ben ik soms uren kwijt aan het zoeken van nieuwe boeken (want boeken lijk je nooit genoeg te hebben.) Voor elk boek dat ik lees komen er 3 bij op mijn wish list. Heb jij dat ook?
Zit je al bij boekenforum, en heb je zin me daar te volgen dan kan je me vinden als MindSpaLotusbloem. Ben je dol op lezen en ken je Hebban nog niet, dan raad ik je aan er zeker eens een kijkje te nemen. Deelname is gratis en je maakt veel kans op gratis boeken. Voor een leesfanaat best lekker hè.

Linda’s Boekenhoek

In Linda’s Boekenhoek zal ik af en toe over een boek vertellen dat me heeft geraakt. Een boek waarvan ik denk dat het kan bijdragen aan een fijner en meer ontspannen leven. De boekenhoek zal minder snel gevuld worden dan de andere menu’s want niet elk boek dat ik lees is geschikt als ontspanning.

Liefs,
Linda

PS Let op! Lezen is geweldig en kan zeker ontspannend zijn. Lezen zorgt er echter wél voor dat de hersenen actief blijven. Als je overspannen bent is lezen helaas even minder goed voor je.

Je wilt dit vast ook lezen..