Boekenhoek Inspiratie

Schilderslief – Simone van der Vlugt

Schilderslief vertelt het tot nu toe verborgen verhaal van Geertje Dircx, de vermeende minnares van Rembrandt van Rijn. Ook laat het de meer verborgen kant van de Nederlandse meester schilder zien. Het verhaal is een mooi eerbetoon aan deze sterke vrouw. Maar het laat je ook op een andere manier naar Rembrandt kijken.
Een prachtig boek om de koude winterdagen mee door te komen. Wil je graag zelf rondlopen in het huis waar Geertje met Rembrandt woonde? Dat kan! Het Rembrandthuis is nu een museum.

Schilderslief – De Vrouw Achter Rembrandt: Een Vergeten Verhaal

In de schaduw van Rembrandts meesterwerken ligt het verhaal van Geertje Dircx. een vrouw die cruciaal was in het leven van de beroemde schilder, maar lang onopgemerkt bleef. Simone van der Vlugt brengt in haar roman ‘Schilderslief’ het vergeten verhaal van Geertje tot leven.

De Vergeten Muze: Geertje Dircx en Rembrandt’s Leven

Geertje Dircx, een onbekende naam in de geschiedenis van Rembrandt van Rijn, was niet alleen zijn steun en toeverlaat na het verlies van Saskia, maar ook de moederfiguur voor zijn zoon Titus. Ondanks haar onvoorwaardelijke liefde werd ze eenzijdig aan de kant geschoven voor een jongere dienstbode, Hendrickje. Het verhaal van Geertje, verteld door Simone van der Vlugt, onthult haar hartverscheurende strijd voor onafhankelijkheid en erkenning, uiteindelijk eindigend in een onrechtvaardige veroordeling door toedoen van Rembrandt.

Het Ontmaskeren van een Kunstenaar: Een Nieuwe Kijk op Rembrandt

De roman ‘Schilderslief’ biedt een nieuwe kijk op Rembrandt van Rijn. Ondanks zijn roem als kunstenaar werpt het verhaal van Geertje een ander licht op deze meester. Van der Vlugt’s diepgaande onderzoek en bronvermeldingen in het nawoord brengen een vergeten geschiedenis tot leven en bieden eerherstel aan Geertje Dircx.

Een Meeslepend Verhaal.

De roman, verteld vanuit Geertjes perspectief, sleept je direct het verhaal in. Haar dieptepunten en hoogtepunten, van haar tragische verlies als jonge vrouw tot haar tijd als kindermeid bij Rembrandt, worden meeslepend beschreven. Vanaf het eerste hoofdstuk voel je de emoties en word je betrokken bij haar strijd en overwinningen.

Eerherstel voor Geertje Dircx: Het Belang van Dit Vergeten Verhaal

‘Schilderslief’ biedt niet alleen een boeiend verhaal maar brengt ook eerherstel voor Geertje Dircx. Het verhaal, onderbouwd door historische feiten en onderzoek, werpt een nieuw licht op een vergeten vrouw uit de geschiedenis van een van ’s werelds beroemdste schilders.

Foto: Ylanite Koppens@Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..