Gezondheid Inspiratie

Uitstelstress – Hoe ik mijn uitgestelde klusjes aanpakte.

Hoe ik van mijn uitstelstress afkwam.

Vandaag wil ik graag mijn ervaring delen over het omgaan met uitstelstress en hoe ik eindelijk een klusje aanpakte dat ik veel te lang had uitgesteld: het regelen van mijn belastingaanslag. We kennen allemaal het gevoel van uitstelstress maar al te goed – het is die druk die opbouwt wanneer we taken blijven uitstellen en het gevoel hebben dat we steeds minder tijd hebben om iets af te krijgen.

Ik had mijn belastingaanslag al een paar maanden in de virtuele la liggen, wetende dat ik het vroeg of laat moest aanpakken. Elke keer dat ik eraan dacht, voelde ik die knagende uitstelstress opkomen. Het was duidelijk dat ik iets moest doen om van deze last af te komen.

Nu is het genoeg!

Een paar dagen geleden besloot ik dat het genoeg was. Ik nam mezelf voor om het klusje onmiddellijk aan te pakken. In plaats van mezelf te verliezen in excuses en afleidingen, ging ik ervoor zitten. De sleutel tot het overwinnen van uitstelstress is actie ondernemen en niet toestaan dat het gevoel je verlamt.

Het was inderdaad geen leuke taak om te doen, maar het was minder vervelend dan ik me had voorgesteld. Ik vulde de nodige formulieren in, dubbelcheckte mijn gegevens en zag wat de uitkomst was. Het was een opluchting om het eindelijk gedaan te hebben. Het enige waar ik spijt van had, was dat ik het niet eerder had aangepakt.

Voorkom uitstelstress.

Ik realiseerde me dat uitstelstress vaak voorkomt omdat we denken dat we niet genoeg tijd hebben of dat we niet in de juiste stemming zijn om een taak te volbrengen. Maar in werkelijkheid verspillen we vaak meer tijd door het uitstellen dan wanneer we de taak gewoon zouden doen.

Ik heb mezelf nu voorgenomen om elke vervelende taak direct aan te pakken, zonder uitstel. Of het nu gaat om rekeningen betalen, een opruimklusje in huis of andere verantwoordelijkheden, ik probeer mijn uitstelgedrag te doorbreken en mijn stressniveau te verminderen.

Als je merkt dat je uitstelstress hebt over een bepaalde taak, raad ik je aan om hetzelfde te proberen. Begin met een kleine stap, zet jezelf in beweging en voel de voldoening die komt wanneer je die last van je schouders af laat glijden. Uitstelgedrag kan iedereen overkomen, maar het overwinnen ervan is een bevrijdende ervaring.

Kom nu in actie.

Kortom, laten we de neiging om uitstelgedrag te vertonen aanpakken. Laten we de taken die we uitstellen gewoon doen en genieten van de vrijheid en voldoening die daaruit voortvloeien. Weg met de uitstelstress!

Ik hoop dat je dit persoonlijke bericht nuttig vindt en dat het je inspireert om jouw uitgestelde klusjes aan te pakken. Succes!

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Andrea Piacquadio@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..