Boekenhoek

Pre Loved Boeken – duurzame cadeautjes.

Nieuwe pre loved boeken pareltjes.

Pre loved boeken zijn vaak onbekende pareltjes.

Ik geef het meteen toe, ik ben dol op pre loved boeken. In een wereld vol digitale snufjes en e-books blijft er iets magisch aan het vasthouden van een papieren boek. Pre loved boeken zijn als schatten die wachten om ontdekt te worden. Ik ga vaak op zoek naar nieuwe pareltjes om aan mijn boekenkast toe te voegen.

Mijn liefde hiervoor heeft me op een spannend avontuur gestuurd, een avontuur dat begint bij mijn geliefde buurtbiebjes. Een van mijn favoriete bezigheden is het maken van een gezellig rondje langs deze gratis boekwinkeltjes. De tocht plan ik zorgvuldig, zodat ik minstens twee van deze schattige bibliotheken kan tegenkomen. De belofte van een nieuw verhaal om te ontdekken maken me elke keer weer blij. Zelfs die keer dat ik iets langer liep dan gepland en in een flinke regenbui terecht kwam.

De Vreugde van Lezen en Delen.

Terwijl ik me laat meeslepen door de betoverende verhalen die ik ontdek in mijn pre loved boeken, koester ik ook het idee om de boekenkast langzaam leeg te lezen. Het geeft me een warm gevoel om na uitlezen het boek aan een nieuw huis te geven. Wetend dat het weer door iemand anders gelezen kan worden. Wat het voor mij extra leuk maakt is dat ik er geen idee van heb wie mijn cadeautje krijgt. Heerlijk toch, iets weggeven aan een “random stranger.”

Niet doorvertellen hoor, dat leeg lezen lukt nog niet erg goed. Meestal kom ik met eenzelfde hoeveelheid boeken weer thuis. De nieuwe schatten gaan wel na het lezen meteen weer terug naar hun knusse buitenhuisje.

Wie weet, misschien kom jij ooit een pre loved boek van mij tegen tijdens jouw eigen leesavontuur. Misschien lachen de personages je toe, of reis je mee naar exotische werelden, of ontdek je nieuwe inzichten die je raken. Dat is de magie van pre loved boeken; ze verbinden mensen, delen vreugde en laten ons ontsnappen naar andere werelden.

Kortom, laat jezelf betoveren door pre loved boeken, maak een tocht langs de buurtbiebjes, en deel de vreugde van lezen met anderen. En wie weet, misschien begint jouw eigen leesavontuur met een pre loved boek van mij!

Je wilt dit vast ook lezen..