Inspiratie Verbinding

Smullen van de Herfst – Romige Vegetarische Pompoen Curry

Romige Vegetarische Pompoen Curry.

Zodra de dagen korter en het weer kouder wordt maak ik dit zalige Romige Vegetarische Pompoen Curry recept van mijn oma. Je zal meer curry recepten van me tegen komen. Op mijn lijstje met comfort food scoren ze hoog.
Dat het hele huis langzaam vult met de lekkere geur van deze vegetarische pompoen curry zorgt er altijd voor dat ik zin krijg in een mooi boek, een zelfgemaakt dekentje en een lekker zittende bank. De curry eet ik het liefst met mijn vriendinnen die er allemaal ook dol op zijn.

Smullen van de Herfst - Romige Vegetarische Pompoen Curry

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt (optioneel)
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 middelgrote wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 150 g champignons, in plakjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels milde currypasta
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, voor garnering
  • Gekookte basmatirijst, voor erbij

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de pompoenblokjes, rode paprika, wortels en champignons toe. Bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten iets zacht worden.
  3. Voeg de currypasta, gemalen koriander, gemalen komijn en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar om de groenten gelijkmatig te bedekken met de kruiden.
  4. Giet de kokosmelk over de groenten en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen tot de pompoen en andere groenten volledig gaar zijn, meestal zo’n 15-20 minuten. De pompoen moet zacht zijn als je er met een vork in prikt.
  6. Breng de curry op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de romige vegetarische pompoen curry met gekookte basmatirijst en garneer met verse peterselie voor een vleugje frisheid.

Geniet van deze heerlijke pompoen curry, die de smaken van de herfst samenbrengt in een verrukkelijk en gezond gerecht!

Foto’s Olga Lioncat@Pexels en Lucie Liz@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..