Boekenhoek

Stem van Sakura: Een Eigentijds Sprookje

‘Stem van Sakura’, is een eigentijds sprookje dat geschikt is voor young adults van alle leeftijden. Als je op zoek bent naar een prachtig boek zonder dat je urenlang wilt lezen, dan is dit lieve, compacte boekje precies wat je nodig hebt.

Het Verhaal: Een Ontroerende Ontmoeting in Tokyo

In ‘Stem van Sakura’ verliest de 16-jarige Thom zijn ouders op het drukste kruispunt van Tokyo. Figuurlijk gezien was hij hen al aan het verliezen, vooral na het overlijden van zijn broer, waardoor het gezin in diepe rouw vervalt en steeds verder uit elkaar drijft. Hoewel dit een zwaar onderwerp is dat niet wordt vermeden, is het verhaal zelf licht en hoopvol.

Thom heeft weinig hoop dat zijn ouders hem ooit op dat drukke kruispunt zullen terugvinden; ze zijn zelfs niet te bereiken omdat ze hun mobiele telefoons in het hotel hebben achtergelaten. Gelukkig ontmoet Thom de beeldschone, Japanstalige Seijun. Ondanks de taalbarrière ontstaat er direct een sterke band tussen hen.

Op magische wijze leren ze elkaar te begrijpen en beleven ze een prachtige, liefdevolle dag in Tokyo.

Prachtig Vormgegeven: Een Feest voor het Oog

Dit dunne young adult boekje is niet alleen een genot om te lezen, maar ook om naar te kijken. ‘Sakura’, de naam die in de titel voorkomt, verwijst naar de Japanse kersenbloesem die zowel op de cover als op vele pagina’s te bewonderen is. Met al die schitterende illustraties is dit boekje zelfs in een regenachtig uurtje uit te lezen. Ondanks het verdriet van Thom’s oudere broer en het leed dat het gezin met zich meedraagt, straalt dit verhaal warmte uit en laat het je hart verwarmen. Wil jij liever een langer boek lezen dan hebben we hier een ander prachtig, Japans sprookje voor je.

Speciale Bonus: Gratis E-Book!

Als kers op de taart: meld je aan voor de nieuwsbrief van auteur Marijke F. Jansen en ontvang een gratis e-book! Voor slechts een paar euro ontvang je niet één, maar zelfs twee prachtige e-boekjes. Wacht dus niet langer en bestel snel jouw exemplaar van dit eigentijds sprookje ‘Stem van Sakura’.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Je wilt dit vast ook lezen..