gratis boeken lezen
Gratis boeken met bookcrossing.
Photo by Teona Swift from Pexels

Ben je ook zo dol op lezen en wil je gratis boeken krijgen? Als je het geen probleem vindt om een 2e hands boek te lezen, dan ben je een enorme bofkont. Steeds meer lieve mensen zetten een minibieb in de tuin. Of ze laten een mooi boek achter in de trein.

Geheimzinnige code.

Onlangs kwam ik een boek tegen waar in geschreven was. Schrijven in een boek vind ik altijd verschrikkelijk. Als ik een boek lees dan ziet het er meestal nog helemaal nieuw uit. Dit is dan ook helemaal niets voor mij. Deze keer vond ik het helemaal niet erg dat er in geschreven was. In dit boek stond een website en een geheimzinnige code vermeld. Een spannende code, dáár wil ik meer van weten!
De site bracht me naar een wereldwijde groep van boekenliefhebbers die hun boek een 2e, 3e en nog veel meer levens gunnen.

Gratis boeken via bookcrossing.

Het fijne van boeken vind ik is dat je er zoveel mee kan doen. Na het lezen zijn ze geweldig om mee te knutselen. De beste vriendin van mijn dochter had een keer boeken nodig voor school. Ze knutselden er een bloemstuk in. Ze vroeg of ik een boek wilde doneren. Dat werd een tas vol. De leerkracht vond sommige boeken die ze van me kreeg te mooi en heeft ze lekker zelf gehouden om eerst te lezen. Na het lezen kan je een mooie bibliotheek in huis maken. Maar nóg leuker is het als je jouw boeken laat reizen en de reis kunt volgen.

Hoe meer zielen.

Hoe meer vreugd want zo een leuk idee werkt alleen goed als er veel deelnemers zijn. In ons kleine land is dat nog best lastig. Het werkt het alleen als er veel actieve deelnemers zijn. Ik heb bij Alkmaar gekeken er daar staat een flinke lijst deelnemers. Werd er helemaal blij van, tot ik zag dat er 1 super actieveling is, een paar die 2 boeken hebben laten reizen en 100 deelnemers die helemaal nooit iets hebben laten reizen. Zo jammer.

De site.

Op de site is een grote wereldkaart. Daar poppen allemaal kleine boekjes op die pas gevonden of verstopt zijn. Als er opeens een boek in Nederland of België te zien is staan we mooi weer even op die enorme kaart!
Heb je een boek dat je weg wilt geven, dan vraag je een code aan. Deze unieke code zet je in jouw boek, samen met het webadres van bookcrossing. Je schrijft iets over jouw boek en post dat op de site. Laat je jouw verhaal verder reizen dan meld je dat ook aan. Als iemand anders dan jouw boek meeneemt en zo lief is dat op de site te loggen, dan krijg je een melding. Zo beleef je na het lezen van een mooi verhaal, ook nog eens de reis ervan.

Doe je ook mee?

Als je een account hebt gemaakt kan je me een vriendenverzoek sturen. Bij Bookcrossing noem ik mezelf Aardevrouw. Op de site kan je zien waar er boeken zijn vrijgelaten. Zoek in jouw buurt of er onlangs een boek is gaan reizen. Misschien ligt dat boek er nog, wachtend op jou. Zo niet, dan zijn daar vast andere mooie gratis boeken voor je te vinden. Kijk je ook even in jouw kast of er boekjes op pad mogen? Zo wordt opruimen extra leuk, vind je ook niet?
Veel plezier.

Je wilt dit vast ook lezen..