Shake that booty en gooi alle stress eruit.
Stress, iedereen heeft er wel eens last van. De bofkonten kunnen het daarna makkelijk van zich af laten glijden. De rest blijft het helaas vast houden. Stress kan zich letterlijk in jouw lijf vast zetten. Wist je dat?

Huisdieren doen het beter dan wij.

Heb je al eens goed naar dieren gekeken? Katten zijn van nature aartslui. Die maken zich weinig zorgen. Ze willen eten, zonnen en slapen. Ze krijgen thuis hun maaltjes, bietsen bij de buren en gaan op jacht voor een extra snack. De gevaarlijke jager van ons kwam ooit trots terug met een aardappelschijfje. Hij verdedigde het zelfs toen de andere katten ernaar gingen kijken.
Verder doen katten aan yoga. Ze rekken en strekken de hele dag. Vinden ze een spatje zon, dan gaan ze daar lekker in liggen.
Honden hebben ook zo hun manier om van stress af te komen. Ze schudden het letterlijk van zich af. Niet alleen als ze uit het water komen en ze modderig spotten wie de schoonste kleding aan heeft om daar gezellig naast te gaan schudden. Ook als er een stressvolle situatie is geweest schudden ze even flink. Daarna gaan ze rustig verder met waar ze mee bezig waren.

Hondje schudt zich lekker uit.
Photo by Blue Bird from Pexels

Shake that booty.

Elke dag een paar keer je lekker los schudden is goed voor je. Je laat hiermee vast gezette stress los. Ook de spieren krijgen even een goede boost. Ga helemaal los op muziek of maak er een spelletje van met kinderen. Die vinden het heerlijk om mee te schudden!
Lukt het je niet om alle stress eruit te schudden, bijvoorbeeld omdat het al jaren vastzit in jouw lijf, boek dan eens een Hawaiaanse Lomi Lomi massage. Met Guasha krijg je geen ontspannende massage, maar je komt wel van wat oude stress plekken af.

Ja maar…

Wat als je veel stress hebt als je voor een groep staat? Dan is het niet ontspannen om midden in een presentatie je opeens even lekker los te schudden. En tijdens een sollicitatiegesprek staat dat ook best raar.
Op zulke momenten is het handig om een beetje te plannen. Als je weet dat je straks iets stressvols gaat doen, dan kan je je even terugtrekken, desnoods in het toilet, om je vooraf los te schudden. Shake, shake shake that booty en haal alle stress weg uit jouw lijf!

Surprise me.

Je wilt dit vast ook lezen..