Gezondheid Verbinding

Verbinding maken met jezelf.

Verbinding maken met jezelf

Verbinding maken met jezelf. Waar is dat goed voor en hoe doe je dat? Goed is het om tot rust te komen en weer even te voelen wat op dit moment echt belangrijk voor je is. Door de drukke dagelijkse dingen is het makkelijk jezelf te vergeten. Lijkt raar, toch gebeurt het regelmatig.


Hoe maak je die verbinding met jezelf?

Met deze korte oefening. Het duurt slechts een paar minuten (zet eventueel een wekker) en na afloop voel je je lekker rustig. Lees voor je begint de hele oefening goed door.
Pak alvast jouw dagboek erbij en zet een glaasje water klaar. Zorg ervoor dat niets of niemand je kan storen. Ga er daarna goed voor zitten of liggen, op jouw eigen plek bijvoorbeeld. Doe geen muziek aan want dat kan onbewust afleiden.

Aan de slag.

Ga lekker zitten en sluit de ogen (nu weet je meteen waarom je eerst de hele oefening moest lezen). Wriemel met de tenen en vingers. Voel wat ze doen. Richt dan de aandacht op jouw hele lijf. Voel het contact met de grond of stoel. Adem rustig door en merk op dat je steeds dieper ontspant. Ben je warm of heb je het een beetje koud? Zit er spanning in jouw lijf? Wat je ook opmerkt, het is allemaal goed. Neem tijdens en na de oefening een paar minuten de tijd om te voelen. Ben je rustiger geworden? Voel je je kalm en ontspannen? Voel je je goed? Wat is het effect op jouw lichaam en geest?

Heilzaam voor lichaam en geest.

Deze oefening dagelijks doen is heilzaam voor lichaam en geest. Ik hoop dat het je lukt om vanaf vandaag elke dag even bij jezelf in te checken. Niet boos worden als je het af en toe vergeet.
Na afloop schrijf je op hoe je je voelt en drink je jouw watertje. Geniet ervan.
Meer lezen? Misschien is dit wel iets voor je.

Je wilt dit vast ook lezen..