nergens zin in
Nergens zin in. Lekker lui in een hangmat liggen lezen.
Photo by cottonbro from Pexels

Heb jij ook wel eens zo een dag dat je helemaal nergens zin in hebt? Vast wel.
Wat doe je op zo een dag? Sommige mensen gaan met frisse tegenzin toch aan de slag en doen alles wat ze hadden moeten doen. Om na al die klusjes te beseffen dat de dag al weer voorbij is. Anderen gaan die dag lekker niksen. Even spijbelen van alle klusjes die er morgen ook weer zijn.
Zelf kies ik meestal om het half om half te doen. Het ligt er een beetje aan wat er gedaan moet worden en of er afspraken gemaakt zijn. De rest van de dag wordt een lekkere me-time dag.

Moet dingen.

Aangezien de meeste bazen het niet fijn vinden als je ze ‘s ochtends belt met de vraag of je vandaag vrij kan nemen is werken wel een moet dingetje. Heb je kinderen of ben je mantelzorger dan staat het verzorgen en/of op tijd naar school brengen ook hoog op de moet lijst. Huisdieren niet uitlaten of geen eten geven wordt ook niet erg gewaardeerd. En verder? Je hebt vast nog wel wat moet dingen.
Er zijn ook veel moet klusjes die, als je er even goed over nadenkt, best een andere keer gedaan kunnen worden. Daarmee maak je de kans op wat extra me-time minuten al een stuk groter.

Vandaag heb ik nergens zin in.

Iedereen, dus ook ik, heeft wel eens zo een nergens zin in dag. En die dag is vandaag voor mij aangebroken. Een waardeloze nachtrust en een heel spannend boek maken de keus om zo weinig mogelijk “nuttigs” te doen voor mij heel gemakkelijk. Vandaag zit ik lekker binnen te genieten van een winters zonnetje. Straks ga ik wel weer wat nuttigs doen, maar nu lekker even niet.
Doe je met me mee?

Je wilt dit vast ook lezen..