Inspiratie

Met kleine stappen kom je altijd vooruit.

Soms heb je van die dagen dat je zoveel te doen hebt dat er geen beginnen aan lijkt maar bedenk dan dat je met kleine stappen altijd vooruit komt.
Ik ben opgevoed met fabels, zoals “De Haas en de Schildpad” van Jean de la Fontaine. Dit heeft een diepgaande invloed gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling.
Voor degenen die niet bekend zijn met deze fabel (spoiler alert): de Schildpad wint de race. Elke kleine, trage stap die in de juiste richting wordt gezet, leidt uiteindelijk tot succes. In tegenstelling tot de haas, die haastig handelde, draait dit verhaal niet om hem, maar om de Schildpad.

Vooruit gaan.

Als beginnend golfer ervaar ik een vergelijkbare mentaliteit. Zolang mijn bal zich voortbeweegt in de juiste richting, ben ik tevreden. Uiteindelijk zal mijn bal zijn doel bereiken. Als ik me geen moeite had genomen, zou dezelfde bal gewoon in mijn golftas zijn blijven liggen.
Net zoals in het leven, zullen sommige ballen zoekraken en worden vervangen. Dat is goed, het hoort erbij, zodat we vooruit kunnen blijven gaan.

Kleine stappen vooruit.

Mijn benadering van overweldigende projecten gaat verder dan alleen het opdelen in kleine deeltaken. Ik focus op slechts één van die kleine projecten, soms zelfs maar één, en dat is prima. De motivatie om de rest te voltooien kan later komen, maar het belangrijkste is dat ik tenminste “iets heb bereikt.” Mijn bal beweegt vooruit.

Het sleutelwoord is om het eenvoudig en beheersbaar te houden. Wanneer ik geconfronteerd word met een grote, rommelige kamer, begin ik met het aanpakken van de hoek die me het meest stoort. Hoe en waarom het zo belangrijk is om die rommel aan te pakken hebben we in dit artikel voor je uitgelegd. Net als bij een schuifpuzzel, heb je een lege plek nodig om te beginnen, om het uiteindelijke doel te bereiken. Soms leg ik spullen gewoon op de vloer als dat nodig is, om ze later te organiseren op een manier die beter past bij mijn leven en smaak.

Met kleine stappen kom je altijd vooruit. ik besloot 1 klein kastje op te ruimen.

Die opgeruimde hoek in een anders chaotische kamer dient als een rustgevend aandachtspunt. Het is een kleine taak, maar wel een taak die met zorg is volbracht. Opruimen en organiseren wordt leuker wanneer je er een uitdaging van maakt. En zoals mijn uitgever, Linda, altijd zegt: vergeet niet af en toe een korte pauze te nemen!

Foto: Anne-Marie

Je wilt dit vast ook lezen..