Inspiratie

Ontspannend badmoment – Met jouw DIY bruisbal.

Stel je voor: een ontspannend badmoment waarbij je omringd wordt door sprankelende kleuren en een heerlijke geur die de lucht vult, geniet in stijl van jouw DIY bruisbal. Tintelfris badderen is nog nooit zo leuk en eenvoudig geweest. Laten we snel aan de slag gaan met dit leuke project.

Verzamelen.

Het maken van jouw eigen bruisbal is een fluitje van een cent. Alles wat je nodig hebt zijn enkele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen. Mis je iets? Geen nood, ik zet de links erbij waar je ze makkelijk kunt scoren.
1 kopje natriumbicarbonaat,
1/2 kopje citroenzuur,
10 druppels etherische olie,
een mal of ijsblokjesvorm.
Optioneel:
Gedroogde bloemen.
Cosmetische kleurstof.

Maken.

Begin met het mengen van de droge ingrediënten – het natriumbicarbonaat en citroenzuur. Voeg vervolgens de etherische olie toe om die heerlijke geur te creëren waar je zo dol op bent. Een paar druppels water maken het mengsel brokkelig, precies zoals het moet zijn. Als het te droog is, kun je altijd een beetje extra water toevoegen.

ontspannend badmoment DIY bruisbal

Genieten en geven.

Nu komt het leuke gedeelte. Doe het mengsel in de vormpjes en druk het stevig aan. Laat het een nachtje drogen en uitharden.
En dan is het tijd om te genieten! Voor jouw ontspannend badmoment gooi je jouw DIY bruisbal in een warm bad en zie hoe het begint te bruisen, kleuren verspreidt en die heerlijke geur vrijgeeft. Een ware traktatie voor je zintuigen.

Met deze eenvoudige zelf gemaakte bruisbalcreatie kun je je badtijd transformeren tot een spa-achtige ervaring, rechtstreeks in je eigen badkamer. Maak er een paar extra om cadeau te geven aan vrienden en familie – ze zullen er zeker dol op zijn.
Veel bad plezier!

Let op: Dit is een zelf maak project. Maken en gebruiken op eigen risico.

Foto’s: Silviarita@Pixabay en Ron Lach@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..