Verbinding

Nooit meer zoeken.

Nooit meer zoeken

Nooit meer iets hoeven te zoeken. Ben jij iemand die altijd en eeuwig alles kwijt is? Zo niet, dan heb je vast wel iemand in jouw vriendenkring die nooit iets terug kan vinden. Misschien ben je eens, al bellend, jouw tas overhoop gaan halen, hard op zoek naar die telefoon.

Wijze les van een kind.

Nooit meer zoeken

Op sommige wijze woorden hoef je niet lang te wachten. Je hoeft ze ook niet te ontdekken in de moeilijke boeken van de wijsgeren van weleer.
Luister naar een kind en de wijze raad vliegt om je oren.
Zelf ben ik bijna nooit iets kwijt want ik heb overal een vaste plek voor, maar af en toe gebeurt het toch dat er iets verdwenen is. Mijn toen 5 jarige dochter stond toe te kijken hoe ik aan het zoeken was. In de meeste gevallen is zo een zelfde 5-jarige de reden voor het zoekraken van dat wat je net nodig hebt, maar daar gaat dit stukje niet over.

Mijn dochter had enorm veel lol tijdens het volgen van mijn zoektocht.
Waarna ze de wijze woorden sprak die ik nooit meer ben vergeten en die zowel zij (altijd!) als ik (regelmatig) toepas.

“Waarom ga je iets zoeken in plaats van vinden?”

-Odessa-

Ik stopte met zoeken, veranderde mijn mindset naar vinden, en pakte mijn sleutels die naast de bank gevallen waren. Want door haar opmerking werd ik stil. Dacht aan het moment dat ik zeker wist dat ik die sleutels nog had. En hoorde toen opeens het geluid dat ik eerder niet bewust had opgemerkt. Het geluid van een sleutelbos die op de grond viel.

Je wilt dit vast ook lezen..