Verbinding

Spelletje: Mooie woorden

Ga eens op zoek naar mooie woorden. Een spel of doe-opdracht die je zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Pak jouw dagboek er weer bij, anders is de kans groot dat er teveel moois je ontglipt.
Het is een luie opdracht voor bijvoorbeeld een regenachtige dag. Zal je net zien dat je dit op een stralend megaprachtige dag leest. In dat geval mag je jouw opdracht naar een andere dag verplaatsen hoor. Doe ik niet moeilijk over.

Wat ga je doen?

Je gaat op zoek naar woorden. Huh? Lees je dat goed? Er staan overal woorden, die hoef je toch niet te zoeken?
Ik zal het uitleggen. Je gaat vandaag op zoek naar speciale woorden. Woorden die je de rillingen over de rug geven. Of blij maken. Intens gelukkig of een speciaal plekje in jouw hart hebben.

Het hoeven geen bestaande woorden te zijn, je bent vrij om ze zelf te verzinnen.
Zoals en combinatie van jouw naam met die van jouw lief. Je kunt voor het vinden van mooie woorden een spelletje maken. Kijk maar eens wat je tegen komt.

Hoe verzin je zoiets?!

Een paar jaar geleden waren manlief en ik te gast bij de Nacht van Kunst en Wetenschap. Een leuk evenement dat in Leiden gehouden werd.
Al dwalend door musea en andere bijzondere plekken in Leiden hoorden we muziek, gedichten en lezingen. Het was geweldig.
In de schouwburg stond een groepje mannen die om nieuwe woorden vroegen. Mooie nieuwe woorden die misschien de woordenboeken in mochten. Kijk bijvoorbeeld naar het woord selfie. Dat is een vrij nieuw woord dat pas ontstond toen we met onze mobieltjes foto’s van onszelf gingen maken.
Daar in Leiden hoorde ik een mooi woord dat het volgens mij niet gered heeft. Haar woord en uitleg vond ik erg mooi. Dat woord en de betekenis ervan onthul ik verderop, er is namelijk nog een reden waarom ik deze gekke opdracht heb verzonnen.
Mijn vriendin Collie noemt me een husselwoordenspecialist. Ik ben dyslectisch en kan soms nogal bijzondere woorden typen. Misschien ben je al wat tegen gekomen op deze site, ook al hoop ik van niet. Namen lees en schrijf ik vaak verkeerd wat niet hielp als ik een topo toets had.
Voor mij zijn mooie woorden extra leuk omdat ik ze vaak per ongeluk opschrijf. Zo heb ik pas de heerlijke chocoladetaart heelrijk genoemd. Wat eigenlijk een prima vertyping is.

Slaapzaam.

Mijn mooie woord voor jullie vandaag is Slaapzaam. De vrouw zei dat dit het moment is dat je helemaal klaar bent om te gaan slapen. Onder de douche geweest, pyjama aan, tanden gepoetst, nog snel even naar de wc gegaan. Kortom helemaal klaar om te gaan slapen. Een woord waar de ontspan specialist erg blij van wordt.

Veel plezier.

Nu mag jij. Laat je me weten welk woord of welke woorden je hebt gevonden en welke betekenis je er aan geeft?

Mooie woorden

Je wilt dit vast ook lezen..